Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, April 13, 2017

April 2017

Rupanya baru satu entry dalam blog ni utk tahun 2017.

Byk nak tulis sini. Tapi masa tak mengizin kan.
Alhamdulillah. Dah suku tahun kita dalam tahun 2017.
Rizq Iskandar pun dah masuk 10bulan.
Tak lama lagi dah tak baby.
Dah jadi toddler :)

Sket masa lagi dah nak bulan Ramadhan.
Hehe.
Puasa blum abis ganti lagi.
Hehe.

Nak share ngan rakan2 TTC saya berkaitan bf journey.
Satu pengalaman yg indah.
Nak tahu, lepas saya lalui jalan berliku dalam TTC, Allah permudahkan journey breastfeeding.
Alhamdulillah sangat.
Sehingga kini, Rizq Iskandar masih fully bf. Alhamdulillah.

Nanti lah kita cerita lagi.
Rindu nak menulis kat sini.
Pada rakan2 yg masih berusaha, masih dalam rawatan, saya ucapkan moga berjaya.
InsyaAllah. Yakin pada Allah.
Betulkan niat kenapa nak ada anak.

Then, serahkan sepenuhnya kepada Allah.
Allah akan bagi bila tiba masanya.
Jangan risau.
Yang penting. Usaha. Dan Doa.


Monday, February 6, 2017

Tahun Baru. Bulan Baru.

Fuh.
Lama juga rupanya tak menulis di sini.
Last bulan November.
Sekarang dah Februari.
Februari 2017.
Tiada ucapan new year pun utk tahun ni.
Tiada ucapan anniversary dan birthday juga pada bulan Disember yang lepas.

*tarik nafas panjang*

Sayang dengan blog ni.
Sbb mostly cerita cerita agak private ada di sini.
Takpe lah kita cuba juga layan blog ni.
#siscuba

30 Januari tu hari, selesai buat majlis akikah Rizq Iskandar.
Alhamdulillah.
Terlaksana sudah hajat kami.
Cuma, kami akikahkan seekor kambing dahulu.
Seekor lagi kami akan buat melalui ezyqurban.
InsyaAllah.
Sbb nak dapat keberkatan akikah yang diberi pada asnaf2.

Tengok view entry lepas lepas.
Boleh tahan.
Ramai dah baca ya.
Maaf la sbb tuan tanah tak update pula.

Banyak nak cerita. 
Esp bf journey untuk Rizq Iskandar.
Untuk TTC'ian - tahu tak kenapa kita lewat dikurniakan rezeki yang satu ini.
Sbb Allah nak permudahkan perjalanan kita selepas itu.
Percaya lah.
Kita akan harungi dengan mudah segala nya selepas itu.
Saya memang nak sangat sharing cerita ni.
Tapi tu lah. Asyik tak sempat.
Rizq Iskandar dah 8 bulan 1 Februari tu hari :)

Okay lah.
Belum terlewat untuk saya ucapkan Selamat Tahun Baru 2017.
Saya doakan rakan2 semua segera dikurniakan zuriat.
Sentiasa.
Jangan putus asa. Terus berusaha. Dan berdoa.
Allah akan makbulkan tepat pada waktunya.




Wednesday, November 16, 2016

Our Precious Rizq Iskandar



♥ jangan putus asa dan terus berdoa.



♥ Rahmat Allah sentiasa ada untuk kita sebagai hambaNya.



♥ bukti kekuasaan dan rahmat Allah.
♥ doa kami dimakbulkan Allah pada ketika usia perkahwinan kami menginjak 7 tahun 6 bulan.
♥teruskan berdoa dan berdoa.
♥sucikan hati dan jangan ada sekelumit pun rasa negatif dalam diri.
♥jika mampu, pergi umrah. Berdoa lah sepuasnya di sana.
♥selain doa untuk diri sendiri, doa lah untuk orang lain juga.


p/s : Pregnancy journey, saya akan masukkan pada bulan2 sebelum ini. Sapa nak baca, buleh la klik entry yang bermula dari bulan September 2015 :)