Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, February 27, 2013

Surah Yassin : Ya Mubin

Assalamualaikum.
Lama plak tak jot down something here kan.
Dah lama nak share ngan kengkawan sesuatu kat sini.
Tp asik terlupa.

Masa buat aura healing treatment tu hari, ustaz Sardi tu ada bagitahu.
Amalkan baca Yasin 3 malam berturut2.
Bila sampai ayat "Ya Mubin" - pause sekejap dan luangkan masa berdoa apa yg kita nak.
Lepas tu sambung baca.
Ada 7 ayat Ya Mubin pada surah Yasin ni.

Cam aku, aku sesiap tanda dah ayat2 tu. Supaya tak terlepas pandang.

Amalkan.
Mudah-mudahan kita mendapat keberkatan darinya.

*****
Sebenarnya yours truly dah 3 hari bloated.
Ini mmg angin degil. Sakitnya perut Tuhan je yg tahu.
Asik minum air panas je nih.

Bila update kat FB ada yg kata suh check sbb takut2 ada isi.
Katanya pengalaman dia dulu pun camtu.
Tapi aku tak rasa pun camtu.
Belum seminggu kut dari DPO.
Lagipun byk sgt makan memacam hari sebelum terjadi angin (bloated) tu.
Tapi, kalo betul - Alhamdulillah lah kan.
Tapi, susah nak digunakan teori tu.
Apa pun, Allah tahu apa yg terbaik utk kita.

Friday, February 8, 2013

AF Is Coming To Town

HoHoHo!
Riang gembira melihat kehadiran mu wahai makcik...
Tanpa gagal. Tanpa delay sedikit pun.

Takpe. Bertenang. Redha.
Belum masanya.

Kira treatment aura tu berjaya lah tu.

Dan tak serasi utk kami.
Walau ustaz tu kata ada yg dgn sekali treatment dah berjaya.
Walau akak aku yg ada fibroid pun dah mula ada perubahan. Boleh dikatakan mula nak sembuh.



Tapi, tidak bagi kami.
Masih bukan rezeki kami.


Ya Allah.....
terkadang mmg perit nak melalui ujian ini.
Bila. Sampai bila. Sampai bila.

"Allah tidak pernah menjadikan sesuatu itu sia-sia"

Next usaha - berubat kembali kepada perubatan kedoktoran.


****
Pada sesiapa nak tahu cara aura healing treatment atau nak tahu tpt kat mana, buleh la emel saya. Mudah je perubatan dia. Sangat2 mudah. Dan cepat je. Katanya ramai yg dah berjaya. Kakak saya pun nampaknya ada perubahan. Mungkin, pada kami je dia masih 'kebal'. Huhu.

Tak pe lah kan... kita usaha... selebihnya Allah yang menentukan.

Tuesday, February 5, 2013

Tuhan Sedang Menguji Kita

Sempat beli ini ketika di Pesta Buku 1 Malaysia last week.
Sesuatu yg boleh membantu meningkatkan motivasi diri kita ketika di duga.
Selak helaian pertama .......

Kata-katanya sungguh menenangkan.
Semoga diri semakin tenang menghadapi dugaan ini.

"Allah tidak pernah menjadikan sesuatu itu sia-sia"