Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, December 26, 2012

Habis Tu, Mengapa?

Mmg boleh menyebabkan stress kalo duk memikir mengapa? mengapa? mengapa?
But, kembali bermuhasabah.
Ini ketentuan dari Allah. 
Sesuatu yang terjadi pasti ada hikmahnya.


Last year, semasa kami ke LPPKN.

Walau rawatan tak habis - sehingga result HSG sahaja - tp kami diberitahu tiada masalah utk aku mengandung secara natural. Takde masalah di bahagian peranakan. Cuma, a little bit prob dgn sperm count. Tapi, tak menjadi masalah besar sbb jumlah tu sepatutnya masih tidak dikatakan 'kritikal'. Kira cam boleh je menjadi sebenarnya.

Dan skrg - aku sedang buat rawatan alternatif pula - guna aura pula.
Ustaz yg merawat (hasil di scan secara 'aura') pun kata kami berdua takde masalah.
Habis tu, mengapa?

Pening kan.
Period aku mmg takde masalah. 28hari. Tepat. Tak pernah terlewat. Selama 4 tahun ni rasanya beberapa kali je pun lewat. Itu pun 4-5 hari je. 
Ramai yg kata bersyukur lah - ada orang period tunggang langgang. Ada yg langsung tak dtg. Berbulan, bertahun.
Ya. Mmg bersyukur. Tapi itu yg menyebabkan tanda tanya nya. Secara fizikal kita rasa kita takde problem. Tapi, mana kita tahu yg dalam dalam kan. Tp bila dah buat HSG. Tau lah sket2. Dan lebih rasa tertanya tanya sbb takde masalah juga.
Bila buat rawatan alternatif pun katanya takde masalah juga.


Habis tu, mengapa?


Takpe lah.
Allah mengetahui apa yang terbaik utk kita.
Redha. Dalam pada itu kita berusaha.

google
p/s : sedang  mencuba rawatan alternatif - aura healing. Nanti bila treatment tu dah habis aku akan buat entry. Sama-sama kita sharing ya :)

Monday, December 17, 2012

Dia Mai Dah.Dia Mai Dah.

Kira kira cam baru 27hari.

Awat awai sgt?
Tak sesaba kan?
Tetiap bulan displin kan.

Biasa dia tu...

Haha. Marah plak.
Ni laki aku sure kata la.. baru je lagi.. dah peyed lagi. Muahaha.

Tp tak rasa apa sgt pun.
Bulan ni mmg takde usaha apa pun.
Bukan bulan ni je. Bulan2 sebelum ni pun.


Yaih. Tahun 2012 berlalu tnpa buat sebarang treatment.
Nice. Fail aku kat LPPKN tu pun dah dilupuskan pun kot.

Tu la dianya.
Orang mengandung, orang dah beranak pinak tau pulak rasa cam rendah diri la down la apa la kan. Tp usaha apa pun takdak.

Takpe lah. Retu masa Semanis Kurma doktor tu kata - sesuatu tu akan datang waktu kita tak terlalu mengharap. Oke, saya akan buat let it goes by je lah. Muahaha.
(eh, dr Harlina yg jemputan Semanis Kurma tu dari HUKM ya. Nak try gi sana plak lah. Huhu)

Tapi kan, lately cam teringin sgt nak ada anak twin.
Retu cakap ngan myDH - teringin kembar - jom buat IUI ke IVF ke - buleh dpt anak kembo - myDH kata 'jom..jom'. Miahaha.
Best ah twin. 
Alolo.. geget kaki kang.

Wiii..homey..homey...

Hikhik... chumilll... ngap! rasa nak geget je.. 
All pic are from Google

Thursday, December 13, 2012

It's 4 Today!

13.12.2012.
4 tahun menjalani kehidupan bersama sebagai suami isteri.
4 tahun masih menjalani kehidupan berdua.
Walau ada rakan yg seusia perkahwinan sudah pun mengendong 2 anak. Dan ada yg dah mengendong 3 anak!
Takpe. Allah tahu apa terbaik utk kita.
Terlalu banyak rezeki lain yg Allah dah berikan.
Sabar.
Kerana janji Allah itu pasti.

Tuesday, December 11, 2012

Kun Fa Ya Kun


Hi. 
Lama tak menulis kat sini.

Td tgk status dr hamid kat FB. Mengenai seorang yg dpt hamil walaupun melalui xray HSG disahkan tersumbat kedua2 tiubnya.

Kuasa Allah kan.
Siapa mampu melawannya.

Sbb tu ada entry sebelum ni aku ada tulis, toksah duk label2 tak subur lah, buat graph, carta bagai. Sebab Allah lebih mengetahui apa terbaik untuk hambaNya.

Skrg aku rasa aku semakin jauh je dari TTC nih. Entah ek. Susu kambing, habis, tapi belum repeat order. Sebenarnya lately cam ada rasa ngilu2 bhgn ari ari. Risau sebenarnya. Tp cam nak tggu kalo serius baru nak pegi klinik. Tp cam tak bagus plak. Entah. Selagi boleh bertahan, buleh kot. Takde apa lah tu. Angin kot kan.

Oke lah. Pada kengkawan yg masih tak putus2 berusaha, tahniah diucapkan. Moga ada rezeki utk korang seme. Amin.... :)