Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 26, 2012

Habis Tu, Mengapa?

Mmg boleh menyebabkan stress kalo duk memikir mengapa? mengapa? mengapa?
But, kembali bermuhasabah.
Ini ketentuan dari Allah. 
Sesuatu yang terjadi pasti ada hikmahnya.


Last year, semasa kami ke LPPKN.

Walau rawatan tak habis - sehingga result HSG sahaja - tp kami diberitahu tiada masalah utk aku mengandung secara natural. Takde masalah di bahagian peranakan. Cuma, a little bit prob dgn sperm count. Tapi, tak menjadi masalah besar sbb jumlah tu sepatutnya masih tidak dikatakan 'kritikal'. Kira cam boleh je menjadi sebenarnya.

Dan skrg - aku sedang buat rawatan alternatif pula - guna aura pula.
Ustaz yg merawat (hasil di scan secara 'aura') pun kata kami berdua takde masalah.
Habis tu, mengapa?

Pening kan.
Period aku mmg takde masalah. 28hari. Tepat. Tak pernah terlewat. Selama 4 tahun ni rasanya beberapa kali je pun lewat. Itu pun 4-5 hari je. 
Ramai yg kata bersyukur lah - ada orang period tunggang langgang. Ada yg langsung tak dtg. Berbulan, bertahun.
Ya. Mmg bersyukur. Tapi itu yg menyebabkan tanda tanya nya. Secara fizikal kita rasa kita takde problem. Tapi, mana kita tahu yg dalam dalam kan. Tp bila dah buat HSG. Tau lah sket2. Dan lebih rasa tertanya tanya sbb takde masalah juga.
Bila buat rawatan alternatif pun katanya takde masalah juga.


Habis tu, mengapa?


Takpe lah.
Allah mengetahui apa yang terbaik utk kita.
Redha. Dalam pada itu kita berusaha.

google
p/s : sedang  mencuba rawatan alternatif - aura healing. Nanti bila treatment tu dah habis aku akan buat entry. Sama-sama kita sharing ya :)