Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, September 30, 2011

Dah Kata Dah!

Dah kata dahhh...
ce acah2 dia - wat entry nak check bagai.
Sure dia dtg tanpa ragu-ragu.
Ha...tau takut.

Muahaha. Bengong nak gado ngan 'makcik flo' tu.

Keputusannya : Sila usaha lagi.

Tp bila kekira balik kan, betul la tu.
Aku kan kata aku nyer cycle "tetap" 28 hari.
Oleh kerana bln puasa@bln lepas hanya 25hari,
maka bln ini diganti semula dgn lebihan 3 hari terlewat.
Utk menyamakan jumlah cycle yakni 28 hari.
Kan?
Aku je "super" perasan igt lewat.
Nasib tak "extra super" perasan lagi lalu membeli UTP eh UPT.

Jadinya, ini juga boleh men spoil kan hanimun kami pada bln dpn.
Sekiranya dia bersenang lenang on d dot 28 hari mmg dia mem-flo kan diri tepat hari aku 'terbang' tu.
Bes kan???
Haha.

Ah! tp aku bkn nak hanimun sgt pun. Tujuan utama mmg jalan2 smpai penat.
Tp sure tak selesa la.
Udah la sana toiletnya tidak srupa di sini. Seksa.
Tk blh minum bebyk supaya ke toilet hanya di hotel sahaja.
Mampuih dehydrate haku.
(T____T)

Wednesday, September 28, 2011

Astaga

Kalo aku tau, mmg aku tak gatai tukar URL lah.
Terpaksa plak haku bubuh balik satu persatu bloglist aku yg dah di kategorikan tu.
Hilang skali rupanya sbb aku tukar URL tu.
Haih!

Mujur la ada buat spesel entry retu.
Kutip balik seme dari situ.
Lps tu trace balik one by one dari blog yg dah di follow bagi mana yg tak bagi URL retu.

Aduyaii..

Tp takpe lah.
Skang da kembali oke.
Tak kuasa dah nak tukar URL.

Retu tukar pun ber sebab.
Kononnya takmo org trace blog ni sbb ada pnstoberi.
Tapi rasa cam tak terpakai pun sbb aku nyer 'author' still guna nama tu.

Ah. Pedulik lah.

Asik nak pikir pasal org, hati aku yg tak tenteram!

When can I take a pregnancy test?


Kitaran 'makcik' aku boleh dikatakan 'amat tegar'. Tahun ni mmg on d dot 28hari, tanpa gagal. Last month je cam ter cepat. Saja dengki kat aku on d last day puasa. Eh. Tak baik cakap camtu ke dia. Dia adalah my bes fren. Tanpa dia, aku takleh nak ada baby. Hihi.
So, bila lewat sari dua, mula cam nak perasan kan. Haha. Jadi utk elakkan perasan dan prasangka, meh tepek artikel ni.
*****
Advice on the earliest you can take a home pregnancy test and suggestions on making sure you get an accurate test result.
Trying for a baby can make for an incredibly frustrating time and waiting to take that test each month can be torturous! 

When can you test?
The technology behind home pregnancy tests has advanced greatly in the past few years and we can now take tests much sooner and still expect a reliable result. However, there is a risk that testing too early could mean getting it wrong. So, when is the best time to take a pregnancy test? 

Officially, the most reliable time to take a pregnancy test is after you have missed a period. 

It's likely that the length of your cycle varies on a monthly basis, so the best way to work out when to expect 'Aunt Flo' is by monitoring the length, pattern and variability of your menstrual cycle. 

Taking a pregnancy test after your longest expected cycle is most likely to provide you with a correct result. However, waiting this long can be absolutely agonising so many choose to test earlier. <-- aku la ni, mujur makcik aku tu salu dtg on d dot. Huhu.

Of course, it makes sense that you find out whether you are expecting as soon as possible but being too eager could affect the result. So, one of the best ways to make sure you get an accurate result from an 'early' pregnancy test is by understanding how they work and making sure you use them effectively. 

How do pregnancy tests work? 
Pregnancy tests detect the presence of the hormone hCG (human Chorionic Gonadotropin) in urine. Once a pregnancy is conceived and implantation in the womb lining has taken place, hCG is passed from the developing foetus to the mother-to-be's blood via the placental tissue. Because of this, pregnancy tests can only give a positive result after implantation (and not just fertilisation) has occurred. 

The length of time between fertilisation and implantation varies between pregnancies and individuals but is on average 6 - 12 days after ovulation. This means that the earliest day you can test and expect to get a positive result is seven days after you have ovulated. <---kalau ikut kalendar ni, ovulation aku dlm 10 hari dah la. Itu pun kalo btul la kalender tu. Aku skang mmg tak catit BBT dah. Pemaleh. Huhu.

That said, you should bear in mind that if you test this early there is a chance that implantation will not yet have occurred and you may get a false negative. For this reason it is usually best to take another test 3 or 4 days later. 

Sensitivity 
The amount of hCG increases rapidly throughout the first stage of pregnancy and levels double almost daily which is why test results are more reliable the further along a pregnancy is.

As older tests could only detect the higher levels of hCG present several weeks after implantation, women had little choice but to wait. However, the new range of pregnancy tests available are sensitive enough to detect significantly lower levels of hCG in the blood and so are able to provide a positive test earlier on.<-- tgk dia kata tu - wait oke wait. Jgn nak terburu-buru (dan jgn nak pasan juga katanya. Haha)

Home pregnancy tests all have different sensitivities which means that they differ in the amount of hCG that needs to be present in urine before they are able to give a positive result.

If you are looking to test earlier on you should look for a pregnancy test with a high level of sensitivity. This will be expressed as a number on the box and typically ranges from 20ml/U (very sensitive) to 150ml/U (less sensitive) with lower numbers indicating increased sensitivity. If you test early on with a low sensitivity test you are unlikely to get a positive result even if you are pregnant (false negative). <---  ni mahai ni. Kuasa haku, kang negative wat rugi je. Baik duit tu beli Mekdi. Eh. Pantang Fast Food eyh??

How reliable will the results be? 
The reliability of most pregnancy tests varies between 97 and 99% accuracy when they are used in 'optimum circumstances'. To make sure the result of your test is as accurate as possible you can try the following... <--- apa kata tunggu smpai 1 week late. Ada sabar?? Muahahah.

Carefully read and follow the instructions on the testing kit box

Test when you go to the toilet first thing in the morning as if you are pregnant levels of hCG will have accumulated overnight and will be easier to detect.

If you test in the day try not to drink lots and lots of water before hand (although obviously don't dehydrate yourself) as this will weaken the presence of any hCG in your urine.

Check the test result after the recommended length of time as if you leave it too much longer the result may be compromised.

Regardless of whether you tested early or not it is advisable to repeat the test 3 or 4 days later to confirm the result.
So, when can I test? 
If you are monitoring your cycle using bbt or other charting methods, the earliest you can test is 7 days after ovulation (using a sensitive test), although the longer you leave it before testing the more reliable your result is likely to be. 

kredit : http://www.askbaby.com/when-can-i-take-a-pregnancy-test.htm

*****
Saja nak tepek. Nak 'ugut' lagi si Aunt Flo tu. Dia kena kasik gegar camni baru dia mai. Kalo tak saja dia kan konon nak wat kita over suprise. Mengadass.... tapi rasa cam nak test gak sbb esuk nak naik flight. Aduyaiii. Tp tak yah la kut. CD baru hari ke30. Better tggu smpai 35 la kut kan.

Monday, September 26, 2011

CD 29

Jeng. Jeng. Jeng.

Haha.

Last mth - CD 26 dia da menjenguk.
Menyebabkan aku tewas utk berpuasa di hari terakhir.

Bln ni lambat pula yer dia dtg berkunjung.

Jeng. Jeng. Jeng.

Haha.

Ikut sejarah (sejarah halanya..), tahun ni, mmg selalunya dia on d dot pada CD 28.
Tp ikut sejarah juga, paling lama adalah sehingga CD32.
Tak pernah melebihi tempoh itu.

Dan ikut sejarah juga.
Sebaik aku menulis camni.
Atau pun
tergerak hati nak beli tester.
Dia bergegas akan muncul.

Tak caya, kita tunggu dan lihat.


Friday, September 23, 2011

Minda Berkecamuk

Pikiran berkecamuk.
Minda tak dpt berfungsi dgn baik.
Kebun sanun terpaksa ditutup seketika.

Akan dibuka pabila minda dijana dgn baik semula.
Mungkin satu transformer Bumblee Bee transformasi akan dibuat.
Dan.
Mungkin juga tiada.

Mungkin aktif dlm blog ini.
Atau.
Mungkin spti biasa.

Jelas. Minda masih berkecamuk.

Mungkin PMS.

Jadi, jgn risau.
Salahkan PMS ya!

Thursday, September 22, 2011

Plan : TTC'ians Gathering

- sticky entry juga - scroll utk entry terbaru-

Dari awal minggu retu Kekda dh terpikir2.
Mcm nak up entry pasal ni, tp takut takde respond.
Tapi bila SuE tulis kat komen, aku rasa cam, eh sama lak apa kami pikirkan.
Maka, meh nak tanya sket.
Ada yg berminat tak kalo kita buat TTCians Gathering?

Tp terhad pada yg ada kat KL je la kan.
So, cemana?
Dan bila nak buatnya tu kan?
Sbb kalo wiken2 bln Syawal ni sure ramai ada jemputan open house.
Da lewat pun kan, kalo tak bleh wat ari Jumaat esuk ni. Bes gak tu, para asben gi solat Jumaat, kita bergather gather. Hihi.

Kalo tempat, nak mudah dan senang dan tak ramai org, cadangan Kekda adalah di JJ AU2. Situ paking senang, tpt makan senang. Orang pun tak ramai.
Kalo kat Wangsa Walk pun oke juga.
Dan kalo ada cadangan lain pun bleh gak bagi idea.

Date tu susah sket nak fixed kan.
So, kalo ada yg setuju nak jumpa jumpa, prefer weekend ke ari kerja (malam) ?
Kalo ari keja mcm limited time sket la kan.

Ada yg berminat tak?
Bkn la tujuan apa2 pun, melainkan utk mengeratkan hubungan antara kita, bleh kenal lebih mesra dan bleh gak kita bertukar tukar pendapat pasal treatment kita kan.

Oh. Itu memudahkan perbincangan, bleh add Kekda di FB

In case tak bleh nak add, bleh emel gitau. Nati Kekda add korang :)

Cantiknya Si Comot - Ada Kisah Kita


Kredit : Here
Sapa penah baca novel ini?
Bes lah!

Jarang org buat novel pasal nasib org takde rezeki zuriat ni.
Tp novel ni ada selitkan citer tu.
Sgt menyentuh perasaan la bila kita dapat menyelami hati watak Rosmina yg tak dikurniakan anak lepas 2 thn berkahwin. Mak mertua mula menyindir bila si adik ipar da mengandung. Macamana Rosmina berkecil hati bila adik iparnya tu mengeluarkan kata-kata berbisa di saat dia menumpang kasih pada si anak saudara.

Lagi2 plak bila dia penah di operate - buang ketumbuhan.
Jadi dia rasa sgt down dan rasa tak bleh nak bagi zuriat pada Ammar - suami yg romantik bangat.

Seyes bes walo byk sgt konflik.

Lelagi plak dia buat citer tu kat Cameron Highland.
So, bila baca dpt imagine kan.
Aku sker je Cameron Highland ni (ye lah. Tpt byk stoberi kan).

So, sapa sker baca novel, leh carik buku ni.

Pinjam atau beli je trus.

Aku pinjam akak opis punya. Igt tak bes. Rupanya cerita berkaitan diri aku gak.
Ceeewaaahh...

p/s : saya juga punya hobi membaca. Membaca novel adalah satu di antaranya. Jadi pada yg berkongsi hobi ni bleh la kita bertukar2 citer pasal novel menarik kan :))

Tuesday, September 20, 2011

Sila Usaha Lagi

Incik Google
Kehadiran jururawat jerawat di atas muka apakah tandanya?


Yaaaa..

Itu tandanya...


Usaha anda masih tidak membuahkan hasil.
Sila usaha lagi pada bln hadapan.


Majuk ah cam gini. Huawaaaa.....


p/s : "makcik' itu blum datang la, tp aku tau dah. Kalo tetiba ada sejibik 2 jawat manja berkeliaran ni, itu la tandanya, 2,3 ari dia mai lah. Ah. Aihaityu...!!!

Monday, September 19, 2011

My Bloglist

Ini adalah entry sticky mode. Scroll down utk entry terbaru. thanks :))
kredit : here
My dear friends,
Saya tgh nak update bloglist saya.
Buat masa ni saya bahagikan bloglist saya kepada 3 kategori iaitu :
Kategori 1 : KAMI SAMA BERUSAHA
Bagi kategori ini saya khaskan utk rakan TTC

Kategori 2 : MEREKA TELAH BERJAYA

Ini plak utk rakan TTC yang dah berjaya - Happy for them :))

Kategori 3 : SOKONGAN DARI MEREKA
Yang ni rakan2 yg bkn dari kategori 1 dan 2, tp derang menyokong kami para TTC. Segala blog yg ada info2 berkaitan pun saya akan masukkan dlm tu.

Jadi, skang ni saya nak trace semula blog2 yg follow blog ini dan nak diletakkan dlm bloglist tu. Ada setgh nya saya da letakkan. Cuma, ada yg saya tak dpt trace sbb takde link blog dlm profile.
So, pada rakan2 yg sudi utk saya share kan blog kawan2 dlm bloglist saya, sudi lah apa kiranya tinggalkan link blog dalam komen di entry ini.

Kalo rajin letakkan juga la status kawan2 - samada dlm kategori 1, 2 atau 3.
Tp kalo malas nak buh kategori pun takpe, tinggalkan je link blog, saya sendiri akan view dan letakkan kategori nye.

Yeah.
Kerjasama dari kawan2 seme didahulukan dgn ucapan terima kasih (",)

Friday, September 16, 2011

Kalo Dia Ada

Aku bkn nak bercerita pasal kesedihan aku.
Tp sekadar ingin berkongsi.
Aku ada course. 2 ari.
Aku gi ngan clerk aku. Aku ngan clerk aku ni senasib. Cumanya dia kawen bln Mei 2009 dan aku Dis 2008. Dan dia jauh lebih muda dari aku. Dlm muda 5thn ke 4thn camtu la.

So, kami pun cakap2 sebelum fasi masuk.
Aku : Senangnya derang ni pregnant kan (me refer pada kawan2 sepejabat kami)
Dia : A;ah. Kawan je pregnant.
Aku : Sng je kan. Cemana kita ni rasa susah sgt ah.
Dia : Entah la kak. Penat dah.
Aku : Da dkt tahun 2012 ni. Retu akak kata kawen 2009 pun da ada anak, kawen 2010 pun da beranak. Ni yg kawen 2011 pun da pregnant. Satgi yg kawen 2012 pun da banak gak. 
Dia : Akak berapa thn da. 3 kan? kejap je kan.
Aku : Ha la. Kejap je. Kalo akak ada anak, misti da besar kan. Lps tu tentah da nak ada anak no. 2
(dahh..time aku tulis ni plak aku rasa sebak ha.. haihs)
Dia : Dlm 2 thn lebih la kut kan kalo akak ada anak. Da pandai jalan pun.
Aku : Ha'ah. 

Lps tu terus mcm ter berangan. Bes nya la kan kalo btul. Misti da bijak pun anak aku tu. Kalo pompuan da bleh pakai baju kurung tau ari raya retu. Lelaki pun misti da segak dgn songkok, baju melayu dan sampinnya. Lagi plak dlm family aku da takde baby ni. Misti dia jadi tumpuan. Kira sonang kojo makcik ne.. tak yah nak tgk salu, ada je la yg tulung perati. 

Sedih giler kalo pikir. Sobss..

Yelah..yg kawen lambat dari aku pun da anak dua tu. Mau tak sedih.

Tgk org bawak perut pun sedey. Bila time rehat kursus tu org citer2 pasal hospital, pasal bersalin mmg aku pause! Rasa loser tetiba. Bodohnya la hai perasaan aku ni.

Kalo aku ada anak.....

Mesti da pandai mandi camni


Da pandai singing singing


Da pandai main doll. Mekap mekap kan.

Da pandai pakai kasut. Leh jalan2.
Dan, da tentunya leh share lappy ngan mak nyer. Hihi.

Ah..sudah..sudah.. makin sebak. Baru je dgr course stress yg katanya kita yg menentukan tahap stress kita. Maka, jgn stress yer. Happy..happy.

Tp kenapa yer. Dari dulu lagi, kalo aku ber kehendak sesuatu aku misti kena bangan banyak banyak dulu. Lps tu nati baru dpt. Mmg aku mcm tu lah. Dah lama aku peratikan diri aku. Aku mmg impikan itu ini itu ini sblm dapat. So nyer biler impian tu ter realisasi, seme akan jadi smooth sbb aku mmg da bangan. Hihi.

Jadi, sabar yer. Aku tahu, akan ada rezeki aku, sbb kalo tgk dari segi perkahwinan, anjakan karier aku semenya lambat, tp rezeki tu ada. Insyaallah. Aku tau pasti ada.

Eh. Sori le. Gambo seme gambo anak omputih. Saja namo goggle gambo anak melayu, kang mak pak nyer tgk amik gambo anak deme, udah jadi salah paham pulak. Lagipun, geram nengok anak omputih ni. Hihi.

**all photos are from goggle

Thursday, September 15, 2011

Selamat Hari Lahir Adik!

Oh. Satu kebetulan lagi.
Hari ini - 15 September 2011.
3 org adik adik yg saya kenal melalui kisah kami yg sama.
Berkongsi hari lahir pada tarikh yang sama.
Jadi selamat hari lahir utk mereka.

kredit : google
Adik2 kesayangan saya.

Eka
CHINTA
Anie

Utk Eka dan Anie, Kekda da wish dalam FB tadi kan.
Tp nak wish lagi personally lagi kat sini.

Utk mereka juga di hari lahir ini,
Kekda doakan apa yg dihajati akan termakbul.
Hadapi segala rintangan dengan sabar dan tenang. 
Jangan risau..segala yg pahit pada mulanya, pasti akan manis di akhirnya.

Love u'ols..juga utk rakan2 yg bersama menghadapi ujian ini.
Be strong!

Tuesday, September 13, 2011

Masih Ada Pintu Yang Lain

Bila kita terpandang hanya pada satu pintu,
maka kita akan terlepas pandang pada pintu2 yg lain.
Yg mungkin memberi kebaikan utk kita.

Eceh!

Tetiba ber falsafah. Apa kes?

Ingat tak dulu aku penah buat entry aku consume Jus Perawan.
Being me yg mmg culas dlm setiap apa pun yg di makan, menda tu masih ada separuh lagi dlm peti ais.
Bln puasa mmg berenti trus la sbb consume menda tu kena byk minum ayor.
Puasa tak byk minum. So, stop.

Lps puasa ni smbg balik. Tu pun culas gak. Bila nyer yg tak culas dan penuh ber displin, aku pun tatau.

Tapi, aku consume menda ni dgn satu harapan je. Harapan utk menimang cahaya mata.
Bila mcm takde hasil aku mula malas.
(minum blum pun satu botol sebuk ngan hasil. Mmg mengada!)

Tp sebenarnya menda ni byk lagi khasiat yg lain.
Pagi tadi, waktu nak minum, aku ter baca lagi khasiat2 yg ada.
Meh tgk.

Khasiat Juice Perawan D'Herbs :

1) Merawat masalah keputihan & haid yang tidak teratur.
2) Menaikkan tulang punggung & payudara wanita agar lebih montok & anjal.
3) Menyuburkan rahim & peranakan wanita ( baik untuk yang sukar mendapatkan zuriat).
4) Menegang & mencerahkan kulit.
5) Melambatkan proses monopous.
6) Memberikan tenaga & memperbaiki sistem dalaman wanita.
7) Meningkatkan sistem imunisasi.
8) Mengurangkan senggugut.
9) Mengeratkan hubungan suami isteri
10) Sesuai untuk gadis & wanita yang sudah berumahtangga.
11) Sesuai untuk gastrik.
12) Boleh diminum walaupun dalam pantang.
13) Memperbanyakkan air susu.

Kandungan Juice Perawan D'Herbs:
Kacip Fatimah, Manjakani, Pueraria Mirifica, Acai Berry, Kurma, Madu, Roselle, Delima, Kolagen & Air Bertapis.

Jadi, perlu minum jugak bukan hanya utk menyuburkan rahim, tapi ada 12 khasiat yg lain yg bleh aku perolehi kalo consume bebetul.

Dari itu, marilah kita pandang pintu2 yg lain juga dari hanya memandang satu pintu juga, kerana pintu yg lain juga mungkin ada kebaikkannya.

Monday, September 12, 2011

Don't Give Up

Seriyes. Aku pelik2 je tau.
Kalo aku dpt tau citer. Akan dtg citer yg sama berturut2.
Contoh, citer kawan2 dan sedara yg baru pregnant. Maka berderet2 citer itu.
Lps tu kalo dpt citer yg ditimpa musibah.
Pun. Berderet2 juga citer camtu.

Tadi baca blog Julie. Citer pasal pasangan yg dah tunggu selama 6 tahun, tetiba da bersalin, anak plak ada masalah. So sad. Kita mesti dapat rasa perasaan tu kan. Tunggu punya tunggu, begitu plak jadinya.

Lps tu, last month aku ada citer perihal kawan aku yg baru pregnant.
Tp retu awal puasa (ke tgh2 puasa tah) dia gugur.

Aku buat entry tu, sama ngan citer kazen aku yg pregnant gak.
Yg aku kata da 4 thn kawen tu kan.
Bleh recall kat sini - Down vs Up

Tapi hari ni, ptg ni tgk status kazen aku kat FB.
Len mcm bunyinya ni. Aku takmo sangka bukan2 dulu.
Maka aku tgk kat wall dia.
Btul la telahan ku.

Tak lama kegembiraan tu diberikannya. Tp aku percaya, walo sekejap, kenikmatan menjadi ibu tu terasa juga kan.

Rupanya hari raya tu ari dia masuk wad. Aku tatau pun. Walhal aku gi raya umah mak dia kat kg retu. Mmg kebetulan thn ni turn dia beraya kat Melaka-sebelah asben dia. Oh. Ptt la bila tnya ke mak dia bila derang nak balik, mak dia kata tak tahu lagi.

Tkpe lah yg tu. Mungkin ada sebab utk dia suh family dia tak bagitau ke kami.

Apa pun. Aku turut bersedih. Sebak sebenarnya.

Betapa istimewanya kita kan. Diberikan ujian demi ujian. Dugaan demi dugaan. 
Tanda Allah ingatkan kita.
Tak seme dapat keistimewaan ni.


Imej : google 
Buat kazen aku tu, tabah lah. Mungkin ada hikmah disebaliknya. At least, Allah kurniakan 'kenikmatan' itu biarpun sekejap. Tkpe. Nati kita cuba lagi yer. Caiyok. Caiyok.

Friday, September 9, 2011

TTC : Dalam Dilema

Smlm tetiba tingat LPPKN.
Haha.
Bleh lak camtu kan.
Ye lah. Lama da kot tak ke sana.
Last bile eh? Bln 6 kot.
Cam rindu lak nak ke sana. Sbb bila pegi sana, kita akan rasa 'oh, ramai rupanya senasib dgn aku'. Ada yg mmg da buat treatment, ada yg baru daftar. Setiap hari akan ada je org.

Tp nak buat kehapa plak aku nak ke sana.
Aku kan hold dulu treatment kat sana.
LPPKN ni since kita da buat treatment ngan dia mmg kita trus kita ke step IUI.
No ubat ubatan, no pills, no clomid2 watsoeva tu.
Menda tu seme akan dpt bila kita da sedia utk IUI.
Aku stop sbb aku nak gi holiday bln 10 ni. So, malas nak pikir2 sgt, jadi KIV kan dulu.

Dan skang aku mcm belah bagi plak.
Tgk kejayaan adik aku sorang tu kat klinik Hamit Arshad; rasa cam nak terai ke sana plak.
Sbb kat sana, takde la trus2 dia nak suh IUI ke hapa.
Makan ubat dulu, try natural with bantuan ubat2 tu.

Incik asben cam tak kesah kot bila aku citer mau terai ke sana.
Lagipun report HSG aku baru lagi. Eh. Baru ke.
Mau kena wat skali lagi lak kang.

Tp tu lah tu. Nak ke sana pun, kena gak tggu after Oktober. Makin lambat plak. Tp kalo bbetul bersungguh, bleh je call utk appoinment sbb sana pun kena queue jugak. Ramai org.
Nak gi Darussyifa pun tak terpegi lagik.
Aduhai nyerrr.. kenapa malas sgt nieee??

Utk TTC ni mmg bkn keja mudah. Sbb memerlukan 'semangat' dan 'kesungguhan' yang kuat. Cam aku yg culas2, dan buat keja asik nak ter nanti nanti ni mmg la rugi masa berlalu tu.

Kadang2 terpikir gak aku,
mmg aku ni da tak bleh conceive naturally ke?
mmg kena thro' IUI (or mebi IVF) ke?
Apsal tak bleh naturally cam org lain??
Sedih nyerrr la hai....

Eh. Tak baik lah. Sila redha dgn ketentuan Allah.

Tuesday, September 6, 2011

Ovulation Test

Tadi di opis - waktu lunch - kuar gi KLCC jap.
Ada hal perlu diuruskan - rujukan entrydi kebun stoberi sanun.
So, da tatau nak kemana, masuk Watson.
Bkn ada menda pun nak beli ekceli. Saja gatai kaki nak masuk.
So, ada byk masa la tenguk satu satu menda.

Dan tertancap juga pada mendalah ini.

Nak beli-taknak, nak beli-taknak, nak beli-taknak.
48x kot pikir cenggitu.
Sudahnya tak beli.

Aku igt nak beli brand Watson tu je pun.
Rega dia - RM45.90 utk 5 kit.
Pikir2 balik cam mahal la plak.
1 kit - RM9. Pergh hai hai hai.

Tp itu la paling murah antara lain. Kalo hok lain jatuh satu RM12, RM15.
Brrr...


Anak hai anak.....rasanya demi mendapatkan mu, ku sanggup.
Retu da berhabis beli termometer RM60 kan (yg aku guna bebtul 2 bln je. Lps tu cam da culas je. Heh!)
Lagipun aku nak tau sgt bila aku 'bertelur' kan.
Tgk la nati, esuk lusa nak pegi beli adiah utk wedding ari Sabtu ni.
Maka bleh pegi Watson lagi.
Lagipun skang tgh member's sale. Dpt lagi dlm 10-20% less utk certain barang.
Try lah kan.

*sedang tepiskan dari minda yg dok bagitau - RM9 tu makan McD pun sedappp... hehhhh!!

Friday, September 2, 2011

Kalau Dah Rezeki

JD juga sudah up citer ini.
Aku tgk kat berita mlm tadi trus igt nak buat entry, tp tak sempat.
Sebak plak bila dgr time berita tu.
Masa tu si ayah tgh cakap. Mcm nak nangis dia cakap.
Antara lebih kurang
"Dah 11 tahun saya tunggu, adik saya pun dah 5 anak nya"
Aku pun cam oh....sayu nyer.

Itu lah dinamakan rezeki. Lambat atau cepat, Allah yang menentukannya.
Kita terus berdoa dan berusaha.

Skali dapat terus kembar. Plak tu jadi anak Merdeka Raya plak tu.
Best nya.

Nak kembar gak, pleaseee.... Teheheheeh :)

Ayuh kawan2, kita jadikan pasangan ini pembakar semangat kita...

2 SEPT 2011: Penantian selama 11 tahun bagi pasangan Noor Zainab Paee, 38, dan Faizul Harris Mohd Kamal, 38, berakhir apabila mereka dikurniakan dua anak kembar perempuan pada pagi 31 Ogos lalu di Hospital Pakar Tropicana, Kota Damansara, Kuala Lumpur.