Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, September 16, 2011

Kalo Dia Ada

Aku bkn nak bercerita pasal kesedihan aku.
Tp sekadar ingin berkongsi.
Aku ada course. 2 ari.
Aku gi ngan clerk aku. Aku ngan clerk aku ni senasib. Cumanya dia kawen bln Mei 2009 dan aku Dis 2008. Dan dia jauh lebih muda dari aku. Dlm muda 5thn ke 4thn camtu la.

So, kami pun cakap2 sebelum fasi masuk.
Aku : Senangnya derang ni pregnant kan (me refer pada kawan2 sepejabat kami)
Dia : A;ah. Kawan je pregnant.
Aku : Sng je kan. Cemana kita ni rasa susah sgt ah.
Dia : Entah la kak. Penat dah.
Aku : Da dkt tahun 2012 ni. Retu akak kata kawen 2009 pun da ada anak, kawen 2010 pun da beranak. Ni yg kawen 2011 pun da pregnant. Satgi yg kawen 2012 pun da banak gak. 
Dia : Akak berapa thn da. 3 kan? kejap je kan.
Aku : Ha la. Kejap je. Kalo akak ada anak, misti da besar kan. Lps tu tentah da nak ada anak no. 2
(dahh..time aku tulis ni plak aku rasa sebak ha.. haihs)
Dia : Dlm 2 thn lebih la kut kan kalo akak ada anak. Da pandai jalan pun.
Aku : Ha'ah. 

Lps tu terus mcm ter berangan. Bes nya la kan kalo btul. Misti da bijak pun anak aku tu. Kalo pompuan da bleh pakai baju kurung tau ari raya retu. Lelaki pun misti da segak dgn songkok, baju melayu dan sampinnya. Lagi plak dlm family aku da takde baby ni. Misti dia jadi tumpuan. Kira sonang kojo makcik ne.. tak yah nak tgk salu, ada je la yg tulung perati. 

Sedih giler kalo pikir. Sobss..

Yelah..yg kawen lambat dari aku pun da anak dua tu. Mau tak sedih.

Tgk org bawak perut pun sedey. Bila time rehat kursus tu org citer2 pasal hospital, pasal bersalin mmg aku pause! Rasa loser tetiba. Bodohnya la hai perasaan aku ni.

Kalo aku ada anak.....

Mesti da pandai mandi camni


Da pandai singing singing


Da pandai main doll. Mekap mekap kan.

Da pandai pakai kasut. Leh jalan2.
Dan, da tentunya leh share lappy ngan mak nyer. Hihi.

Ah..sudah..sudah.. makin sebak. Baru je dgr course stress yg katanya kita yg menentukan tahap stress kita. Maka, jgn stress yer. Happy..happy.

Tp kenapa yer. Dari dulu lagi, kalo aku ber kehendak sesuatu aku misti kena bangan banyak banyak dulu. Lps tu nati baru dpt. Mmg aku mcm tu lah. Dah lama aku peratikan diri aku. Aku mmg impikan itu ini itu ini sblm dapat. So nyer biler impian tu ter realisasi, seme akan jadi smooth sbb aku mmg da bangan. Hihi.

Jadi, sabar yer. Aku tahu, akan ada rezeki aku, sbb kalo tgk dari segi perkahwinan, anjakan karier aku semenya lambat, tp rezeki tu ada. Insyaallah. Aku tau pasti ada.

Eh. Sori le. Gambo seme gambo anak omputih. Saja namo goggle gambo anak melayu, kang mak pak nyer tgk amik gambo anak deme, udah jadi salah paham pulak. Lagipun, geram nengok anak omputih ni. Hihi.

**all photos are from goggle

17 comments:

misscha said...

sabar ye...misscha pon da masuk 4 thn, x de lg....

baju cute bby yg sengaja dibeli pon masih tergantung...smpi berbulu dah...

Leeda said...

wordless..same condition..xpa..xpa..allah nk bg msa tdo sdp2 lg tu..enjoice..

hanidatul shatira said...

sedeynyekan.....hani yg lom smpi stahun ni pon da rasa stress mcm nak gila da...org perli, tanya, hint2 bagai........ni kan lagi lama...wahhhh...sabarrr..n sekarang ni...lets jum kita buat aktiviti untuk melupakan ttc....mane taw...ade rezeki dok sebok2 buat hal lain..kan kan........

Ayien Azreen said...

kalo saya dah ade anak... mesti anak saya dah masuk taska... dah umor 5 tahun dah... huhuu... T_T
saya pun selalu pikir cenggitu la... huhu

eKa said...

adeh.sedih la pulak eh....terasa apa yg kekda kata tu...bak cubit paha kanan.paha kiri pun terasa....tp mmg comel la ank omputih ni.geyam

::EIDA:: said...

Ida nak masuk 2tahun, pun dah stress ni.. Tabah ye kekda... Sama sama lah kita berdoa .. =)

Ida siap dah ready nama baby lgi.. huhuhuhu~ Lg suka berangan ! =)

misskirokuza said...

berangan seronokkan......
tgk org sekeliling yang senang pregy wat kite sedih.....kdg22 saje pekakkan telinga...buta kan mata....aduhai anak.....cepat lah hadir dalam hidup ku hu :(

~ JD said...

sebak giler baca entry nie. kalau aku da ader anak gak, mesti anak aku da 3 thn lebih da. raya tu hari mesti da comel pakai baju melayu kaler sama ngn baju ayah dia.

aduii la kekda..taip nie pon da ngalir2 air mata. bakpe buat entry sedey nie...huwaaa (T__T)

~ JD said...

pelik pulak taip 'aku' (tetiba)

PUANSTOBERI said...

MISSCHA :

Oh. Siap beli baju bb yer. Tskk.
Moga ada rezeki utk memakaikannya nati :))

PUANSTOBERI said...

LEEDA :

Huhu. Mebi la kan. Sbb Dia yg tahu segalanya ttg life kita ni :)

PUANSTOBERI said...

HANIDATUL :

Sedey..mmg sedey, tp tak bleh pikir selalu. HUhu.

Kekda utk thn ni mmg setiap bln ada je xtvt buat, tp nyer..kengkadang tetap la tingat gak. Uhukss

PUANSTOBERI said...

AYIEN :

Sobss... sedih kan kalo terpikir2.. :(

PUANSTOBERI said...

EKA :

Kan..?? sedih rasa bila kita tak mcm org lain.

PUANSTOBERI said...

EIDA :

Yeps. Sesama kita berdoa. Moga ada rezki nati.

KEkda pun kat kepala ni memacam nama da plan. Hihiks :D

PUANSTOBERI said...

MISSKIROKUZA :

Takat ni mampu bangan je lah dulu. Nak tggu yg sebenar entah la bila. HUhu.

PUANSTOBERI said...

~JD :

It's oke je nak tulis 'aku' :)

Mmg sedih kalo tingat. Kadang2 ter usik gak perasaan ni.
Tkpe..tkpe.. toksah pikir dah yer. Kita pikir lelain lak skang ni ye :)