Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, September 9, 2011

TTC : Dalam Dilema

Smlm tetiba tingat LPPKN.
Haha.
Bleh lak camtu kan.
Ye lah. Lama da kot tak ke sana.
Last bile eh? Bln 6 kot.
Cam rindu lak nak ke sana. Sbb bila pegi sana, kita akan rasa 'oh, ramai rupanya senasib dgn aku'. Ada yg mmg da buat treatment, ada yg baru daftar. Setiap hari akan ada je org.

Tp nak buat kehapa plak aku nak ke sana.
Aku kan hold dulu treatment kat sana.
LPPKN ni since kita da buat treatment ngan dia mmg kita trus kita ke step IUI.
No ubat ubatan, no pills, no clomid2 watsoeva tu.
Menda tu seme akan dpt bila kita da sedia utk IUI.
Aku stop sbb aku nak gi holiday bln 10 ni. So, malas nak pikir2 sgt, jadi KIV kan dulu.

Dan skang aku mcm belah bagi plak.
Tgk kejayaan adik aku sorang tu kat klinik Hamit Arshad; rasa cam nak terai ke sana plak.
Sbb kat sana, takde la trus2 dia nak suh IUI ke hapa.
Makan ubat dulu, try natural with bantuan ubat2 tu.

Incik asben cam tak kesah kot bila aku citer mau terai ke sana.
Lagipun report HSG aku baru lagi. Eh. Baru ke.
Mau kena wat skali lagi lak kang.

Tp tu lah tu. Nak ke sana pun, kena gak tggu after Oktober. Makin lambat plak. Tp kalo bbetul bersungguh, bleh je call utk appoinment sbb sana pun kena queue jugak. Ramai org.
Nak gi Darussyifa pun tak terpegi lagik.
Aduhai nyerrr.. kenapa malas sgt nieee??

Utk TTC ni mmg bkn keja mudah. Sbb memerlukan 'semangat' dan 'kesungguhan' yang kuat. Cam aku yg culas2, dan buat keja asik nak ter nanti nanti ni mmg la rugi masa berlalu tu.

Kadang2 terpikir gak aku,
mmg aku ni da tak bleh conceive naturally ke?
mmg kena thro' IUI (or mebi IVF) ke?
Apsal tak bleh naturally cam org lain??
Sedih nyerrr la hai....

Eh. Tak baik lah. Sila redha dgn ketentuan Allah.

19 comments:

ILY said...

Kekda,
sgt setuju pe yg Kekda ckp, ttc nih memerlukan semangat & kesungguhan. Org yg tak lalui takan tau yg kita kena prepare mentally & physically..tambah2 bila buat sume treatment tuh, kita macam ilang 'ownership' kat badan sendiri...sampai tatau badan nih normal ke sebab kesan treatment..huhu..takpe Kekda, jangan putus asa ok? Berusahalahh :)

::EIDA:: said...

Ida pun suka ter ter ni.. Kene orang push baru berjalan sikit... =P

C.I.N.T.A said...

kekda ok gak gi ade gak mase nak gi treatment segala.. CINTA ni belom pernah lagi wat treatment ape2 still cari mase & survey klinik yang sesuai ngan budget & masa ☺.. anyway kita try je sesama k.. Chaiyok! semangat!

Mar said...

kak.
kalau betul akak nak jumpa dr. hamid bulan 10, better call skrg book date. 1st appointment sgt lama. kena tunggu lebih kurang sebulan lepas call.

kak.
dulu akak beriya suruh saya start treatment. saya start pun salah satunya sbb akak push saya. pastu saya terpengaruh tgk akak pergi lppkn. jgn give up tau. usaha terus. jgn berhenti. kan akak yang ckp kita semua ni special. kan?

we support each other ok.

love u. muaaahh

papaYA said...

Jangan malas beb.. hehehehe..

Saya pun, if masih belum berjaya bulan ni, berjalan la ke seberang untuk appointment yang seterusnya..

Orang KeciL said...

kak..jom jgn give up lg..
sy nanti next week nk buat HSG..saya pon under dr. hamid arshad..jom same2 usaha..

Ayien Azreen said...

saya kan mula2 clomid... tapi lama gak... xde pape pun...
then terus lompat wat IVF... tapi tak berjaya gak... putus asa bertahun2 xg buat pape... emmmm

~ JD said...

sb bln 10 nk g holiday, xmo try amik clomid je? clomid w/out tvs. just pills :)

oh..org2 yg ttc mmg perlu dikagumi kan. macam2 'semangt' dan 'kesungguhan' perlu ada

eKa said...

huhuhu.... byk nya usaha kekdad.berbanding eka... tetiba rasa cam nak ketuk kepala sendiri, sbb tak bt apa2 sgt

fathy amany said...

kekda..
kekadang tu saya rasa down jugak..
rasa sgt sedih ape lagi yg saya patut buat utk conceived...huhuhuhu..try nk positif taP penat jugak bila terlalu positif huhu..

PUANSTOBERI said...

ILY :
Btul. Kengkadang rasa apsal la kita tak bleh conceive secara natural. Sedih rasa :(

PUANSTOBERI said...

EIDA :

Tu la tu kan. Akak ni culas btul dgn treatment. Tu mls tu.

PUANSTOBERI said...

C.I.N.T.A :

Oh. Skali tu je la CINTA. Lps tu skang da stop ha..cam hangat2 taik ayam pun ada Kekda ni kan. Uhuksss

PUANSTOBERI said...

MAR :

Sebak akak baca komen Mar tau. Sobss.. :(

Tu la tu. Mebi tggu akak balik HK dulu lah baru akak call wat appmt. Sbb mebi pastu akak da bz nak pindah umah. So, ada la masa utk berpikir2 dulu kat HK.
Atau mana tau, dpt baby made in HK ke. Eh?? Bahaha (T__T)

PUANSTOBERI said...

YAYA :

Oh. Skang ni sng la yer. Seberang jalan je. Hihi.
Oke. Gud luck utk YAYA :))

PUANSTOBERI said...

OK :

Kadang2 bkn give up, tapi Kekda ni maleh..hihi.
Oke.. akak lps akak hanimun ni akak smbg oke :))
Thanks bagi semangat

PUANSTOBERI said...

~JD :

Bia dulu kot JD. Try dulu tanpa ubat2an. (kecuali Jus Perawan). Lps tu sng nak jumpa Dr. Kang takut doktor kat LPPKN tu marah lak sbb rekod seme da ada kat sana :)

PUANSTOBERI said...

EKA :

Hanimun pepueh kat sana dulu. Kang balik sini, buat treatment :)

PUANSTOBERI said...

FA :

Kan, tu la tu. Maleh btul. Sbb bila naturally dia tune minda jadi - harap2 lekat..harap2 lekat. Dah tu bila period da tersandar kecewa. Setiap bln pusing rasa itu je. Mencikk.. :(