Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, January 8, 2016

Perbincangan Ekslusif Untuk Rakan TTC

*seperti yang ditulis di blog personal saya juga*

Pepagi ni masuk kerja, buka emel, tgk ada emel dari Dr Tasha.
Eh. Tanjat ai tau. Biasanya ai yg emel doktor. Kali ni Dr plak yg emel ai.
Lagi plak Dr guna emel tak formal yg cikstoberi tu. Biasa ai emel dia guna emel lagi satu.
Takpe lah memana pun. 
Yang penting nak buat pengumuman ni.
Exclusive untuk rakan-rakan TTC.

Dr Tasha nak ajak kengkawan TTC utk buat small session non formal discussion.
Utk small group of TTC. Dalam 10 - 15 orang. Bukan lah sesi taklimat ke apa. Kira macam bincang2 atau sesi borak2 lah ni.
Yang paling best, sesi ni adalah bersama dengan Dr Tasha. Atau mungkin ada doktor pakar lain yang turut join juga.

Discussion ini adalah FOC. Ya, Dr Tasha nak bagi secara PERCUMA.
Ehhhh... best ni weeeeyy...
Ingat senang ke kita nak jumpa specialist tanpa ada apa2 bayaran.
Kalau jumpa specialist, biasanya sekali jumpa dah kena dalam RM100-150 per session. 
Ini Dr Tasha nak bagi percuma.
Antara topic yg akan di bincangkan :

1. What to do after your first IVF fails 
2. I want to be a mommy. Where do I begin
3. My hubby has sperms issue. How to get help
4. Kitaran haid tidak teratur, bagaimana nak ketahui waktu subur?
5. A-Z on IVF treatment
6. Ingin Hamil untuk wanita 35 tahun ke atas
7. Kerap gugur apakah yang perlu dibuat 

Setakat ni Dr Tasha belum bagi exact date. Tempat pun belum. Tapi, kemungkinan besar di KL Fertility Centre lah kot. Tempat tu mmg selesa. Worries not. Sepanjang treatment di sana, sekali pun tidak saya rasa annoyed. Malah suka nak pergi lagi ada. Tapi, kalau ajak Dr Tasha pergi taman2 ke, buat pot luck pun best jugak kan. Mungkin boleh di suggest pada Dr nanti.

So, saya tgh cari rerakan TTC yang nak join.
Sapa nak, just emel je pada saya - idaramli2011@gmail.com
Atau sesapa yg ada no w.app saya, just w.app okay.

p/s : Saya adalah patient Dr Natasha. Saya mulakan treatment di KL Fertility Centre dgn beliau pada Julai 2015. Dan last appointment saya dengan beliau adalah pada Disember 2015. Treatment di sana mmg tak mengambil masa yg pjg. Dalam 2 bln InsyaAllah boleh settle.
Bagi saya, memang saya berpuas hati dengan rawatan yang saya terima. Dari segi staff nya, dari doktornya. Tidak keterlaluan kalau saya katakan, saya mmg tertunggu appointment dan tak sabar nak pergi KL Fert.
Eh. Ni bukan iklan tau. Ni mmg ikhlas sbb sebelum ni saya dah buat treatment di 2 tempat yg lain (yg mmg bukan hosp govt lah).
Dr Natasha sangat lembut dan friendly. Bila kita rasa suka, InsyaAllah perjalanan treatment kita pun dipermudahkan :).
So, kalau nak tahu cerita berkaitan treatment saya di KL Fert, just emel juga ya.
Dr Natasha ada blog juga - dan aktif juga. Kalau tanya apa2 dalam blog tu, cepat je Dr Tasha balas. Begitu juga kalau kita emel pun, Dr Tasha cepat je reply.