Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Saturday, August 4, 2012

Doesn't Mean That It Will Never Happen

Salam Ramadhan dan selamat berpuasa.
Lamanya tak menulis di sini.
Sebulan ya.
Iya lah tu. 
Takde cerita sgt berkaitan TTC.
Oh. 'makcik' itu sudah berkunjung.
Utk rekod, kena tulis juga dlm ni - Rabu, 1 Ogos.
Very de cantik kan date. Itu pun dah nak petang. Tp akur jelah.
Cam biasa. Tepat 28hari. Ke 27hari tah.
Displin tu makcik ai tu. 
Bulan puasa ni mmg aktiviti 'berdansa' merudum sket.
Tp kena pulak OD 2 kali bulan puasa ni.
Yg pertama dah terlepas (taktau bila), jd tgk la bln ni. Mana tau berkat Ramadhan.

Last week terima berita sorang lagi staff ofis yg kawen bulan 4 tu ari dah pregnant 5 minggu.
Perasaan? Ada la beberapa perkara yg buat aku rasa cam oh, mengapa cepat rezeki dia.
Tapi lps 2,3 hari, redha. Mmg redha itu perlu kan utk kita yg TTC ni.
Lagipun kita diberi ujian yang Allah tahu kita boleh menanggungnya.
Mungkin orang2 sedemikian ujian yg dia boleh tanggung lain. Ujian seperti kita ber TTC ni dia tak boleh tanggung.
Jadi, cheers up! 
Kita diuji kerana kita kuat. Allah lebih mengetahui.

Tapi..... aku tatau aku sekuat mana utk menerima kalo anak buah aku yg kawen bulan 5 ari tu plak pregnant. Setakat ni tak dgr cerita lagi. Aku tak la berdoa agar dia plak kena cam aku kan, tapi aku berdoa, kalo dpt berita tu, harap aku kuat, tabah dan redha dengan ujian ni.

Utk kita yg TTCian - kata kata ini amat sesuai untuk dijadikan motivasi. Insyaallah.