Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, November 10, 2011

Aku Sayang Mereka!

Dulu pun aku penah tulis pasal ni.
Tentang sahabat2 TTC aku.

Tah ek. Cena nak cakap kan.
Tak reti nak describe. Cuma aku mampu luahkan.
Yang aku sayang banget sama derang.

Bkn per, derang ni mmg mcm sahabat suka duka.

Lebih dari sahabat yg kita mmg dah kenal.
Padahal kenal di alam maya cuma, dari penulisan yg dibaca je.

Tp ikatan ukhawah tu yg mengeratkannya.
Terima kasih Ya Allah kerana mengenalkan aku dgn mereka.

Masa aku down, depress, rasa tak keruan masa tutup jap kebun stoberi tu ari, Zana salu msg aku, tanya keadaan aku. Huhu. Terharu.
Terima kasih Zana.
Kekda sayang Zana ketat-ketat. Paling terharu dia kata dia dah anggap aku ni mcm kakak dia.
Oh. Walo dia sendiri ada ramai kakak, tp dia anggap juga as akak dia.
Sebak lak rasa. 
Zana, akak pun anggap Zana cam adik akak sendiri.. sayang Zana jugak.

Lps tu bila adik2 ni tribute nama aku dlm entry derang pun, aku cam terharu.
Biarpun derang tribute 'Kekda, thanks sbb kenalkan dgn photobook'
Itu entry adik aku sorang tu lah, yg ceria sentiasa - Eida Baharom.
Oh. Sblm tu Al-Fatihah utk adik beliau yg kembali ke rahmatullah tak lama dulu.

Aku terharu sbb derang igt juga aku kan.

Lagi terharu gak bila tadi baca entry Fara yg pegi Cameron Highland.
Tersenyum aku bila ada baris ayat yg kata 'tingat Kekda bila tgk strawberry'.

Tersentuh seketika hati ni. Ye lah, walo pun hanya kenalan di blog, di muka buku, tp ada jugak ingatan derang pada aku.

Tidak la aku kata aku ni giler plak perhatian nak kena ingat dek orang je.
Bkn begitu.

Aku nak expressed kan yg aku betul2 senang dgn derang.
Yg aku betul2 sayang dgn derang ni.
Sbb yg kenal aku dlm alam realiti pun tak prihatin cam derang ni.
Sungguh, aku terharu dengan persahabatan yg dihulurkan ni.

Tak lupa pada adik aku yg jauh nun di Bintulu-Eka. Ni pun salu je tribute aku dlm entry dia. Lately ni jarang lak dia update. Bz kot nak ttp sekolah ni kan.

Pada JD (yg baru je menerima berita gembira), tu pun masa aku tgh dok depress ngan blog aku tu ari, dia pun prihatin gak. Alahai. Sbb tu aku la paling gembira masa baca berita gembira dia tu *berapa byk gembira daaa*

Sekadar menyebut beberapa nama dulu, tp tak lupa utk seme rakan2 di TTC Corner sana (Julie, Misskoriza *eh, cena nak eja nih.. hihi*, Liana, Nana Aris, Zuazlin, Mimie *yg mohon disertakan dalam list ini juga. Thanks sbb sudi nak join kami* dan ramai lagi lah). Mereka tu kebanyakan mmg aku kenal. Maksud kenal di sini, pernah jumpa dan kenal dari penulisan di blog. Kira bff alam maya lah. (nati aku citer plak kenapa aku create TTC Corner tu, dan tak open kan)

Utk pembaca 'SR', barangkali ada yg mengikuti citer kat sini, saya sayang anda juga. Tp saya takleh nak express secara direct sbb kita jarang2 berkomunikasi kan? Ihiks. Tp saya tahu, anda tetap ada di kala memerlukan. Contohnya pada entry smlm kan. Terima kasih pada yg memberi semangat. Saya bkn give up tu, cuma ada perasaan 'lantak pi lah situ' saja. Hihi.

Oke then, rasa cukup itu saja utk meng express kan sayang saya pada anda,
sahabat TTC saya, yg sama merasai petir getir mendapatkan cahaya mata kurniaan Allah :))


15 comments:

pnsusu said...

sayang kekda juga..............sayang kawan2 TTC juga...

moga kita sama2 berusaha dan berdoa ya...amin

chinta... said...

c.h.i.t.a.s.a.y.a.n.g.k.e.k.d.a.j.u.g.a.k.!!!!

Zana Adieyza said...

kekda sajer bagi zana nangis kan?? sajer nak bg zana sebak kan?? sajer nak bagi zana rasa nak terbang gie peluk kekda kan??

kekda, zana sayang kekda!!! sayang geng TTC yg lain jugak!!

eKa said...

syg kekda ketat2 juga....eka rasa kan...kita2 ni lebih close dari kawan di luar sana.sbb eka bukan jenis yg citer hal personal kat skolah...tak sompat la nak ngadu2 ke apa...kat blog je tmpt eka luah perasaan.kadang2 semua berita mesti eka sampai kan kat sini dulu.cthnya...eka nak gi jenjalan ni pun takde sapa tau...tp kawan2 alam maya gak tau dulu...bila derang tanya g mana pulak thn ni...eka ckp tak gi mana pun...aci tak?eka bukan perahsia org nya.tp tah la...yg peliknya kat blog leh kongsi mcm2.pasal rutin life eka.pendek kata kawan alam maya lebih tau segalanya dari kwn realiti....thanx semua...sangat2 hargai pertemuan antara kita semua.harapnya berkekalan sampai bila2


eka mmg sibuk sket sejak akhir2 ni...beysa la kekda, nak cuti skolah ni.kekda pun penah jadi cikgu so tau canne kalut dok wat repot kad, dgn majlis anugrah la hape la.

mimie said...

kekda...titis air mata baca post nie..walau mimie xder blog..hanya ngan kwn2 ttc sajalah mimie boleh luahkan apa yg terpendam dlm ati nie...anyway..thanx a lot kekda terima request mimie nak join group nie...tiada siapa yg dpt menyelami ati kita klau bukan org yg mengalami nasib yg sama ngan kiter..
*sayang kekda*..*sayang juga pada kwn2 ttc yg lain*..moga urusan kita dipermudahkan..amin

Nana Aris said...

lebiu all too =) mmg kawan-kawan ttc jela yang buat nana positif..dulu mase mmg rase diri sorang-sorang je yg 'istimewa' mmg asek meroyan je..


takpela orang tak paham kite kan, we have each other! yeay!!

CikPuan Fara said...

menitis air mata baca.. huhuhu. rasa dekat sgt dgn kekda n kwn2 ttc semua. walaupun kita tak pernah berjumpa hanya berbual di blog/fb tapi rs dekat sgt. dgn kwn lama pun tak rasa close cmni.. huhuhu. kalau ada rezeki kita dpt jumpa, nk peluk kekda n kwn2 ttc lain ketat2. syg sgt kat semua =)

~LeeyanaRadhi~ said...

terharu sedu sedan bace post kekda ni..insyaAllah next time ade rezeki kite jumpe ramai2 yek...

sehari x jenguk group rase len mcm...rindu nk tgk celoteh kekda n geng yg lain...love u all =)

C.I.N.T.A said...

Sayang korang gakk.. walaupun jarang-jarang comment CINTA selalu bace senyap2 update korang.. ikut perkembangan secara senyap je.. ☺☺☺..♥♥♥ korang sangat!

mahujadiibu said...

tula..kekda sangat kekakakan...saya sangat terharu juga masa kekda update bila dapat tau saya preggy..even lepas tu dah tu.lepas tu tau dak follower saya ramai? walau kadang kecundang di tgah jalan dek kerana kesedihan yg melanda sanubari dan lubuk hatiku.kadang bila jalan2 dengan yg senasib seronok je.even kdg xsempat komen..thanks kekda.:)

puankecikbesar said...

huhuhu sadisnye.. sunguh betul2 terharu sangat2.. syg sgt2 kat kawan2 ttc muaaaaaaaaahh!!! thanks kekda sbb taruk nama saya jugak :D

puankecikbesar said...

huhuhuu sangat,sangat,sangat terharu!! sadis sgt2..thanks ya kekda.. sayang kawan2 ttc jugak

Eikyn said...

harap2 smpai bila2 la kasih sayang ni ye..kt sama2 doakan semua dpt baby cepat2! :)

::EIDA:: said...

Terharu! Saje jugak nak bagi ida nangis kan.. hohohoho~...

Kekda mahupun TTCians yg lain sentiasa dekat dengan ida.... =)

PUANSTOBERI said...

EIKYN :

Insyaallah, kasih sayang saya pada derang ni akan berkekalan, walo nati mungkin ada yg dah tak 'sekapal'. Kerana meke mmg dkt di hati, saling mengenali juga antara satu sama lain :))