Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, November 9, 2011

Let It Goes By Babeh

Membaca entry S ni http://makemeconceived.blogspot.com/2011/11/tabah-kuat-sanggup.html
aku rasa aku dah bkn masuk kategori TTC lagi dah skang ni.
Aku da smpai tahap malas dah ni sebenarnya.
Sbb tu la citer kat sini pun makin kurang.

Ye lah. Takde sebarang usaha aku buat dah skang ni.
Seriyes. Sejak dari bulan puasa retu hingga skang no more treatment, no more BBT, no more ubat2an, no more Jus Perawan. Mmg "nil" usaha utk TTC. Selain dari 'main'. Tu pun kadang ter malas. Haha.

So, what say you?
Bubarkan saja blog ini?
Bubarkan saja TTC Corner tu?
*owh. itu tidak mungkin, di sana la sahabat2 seperjuangan ku utk ku mengadu nasib. eceh*

Bila nak start balik aku pun tatau.
Rasanya utk tahun ni mmg tak la kot.
Stop je lah.
Tggu la nxt year. Igt nak call klinik Dr Hamid lah.
Stop kan dulu LPPKN tu *wah. cam byk duit je kan nak ubah tpt treatment ni. LPPKN pun tu sbb bleh claim, kalo tak mmg ke hospital gomen ja*

Tapi kalo dgr org bersalin, org pregnant ke sila bertabah yer.
Sbb aku takde usaha apa2 pun.
Jeles tu toksah nak cakap la kan. Mmg jeles la tgk org bawak perut, org da bersalin dsbnya.
Tp kalo nan hado usaha, tak perlu jeles la kot. Mengong tu namanya.
Cam nak exam la, tgk org lain berjaya, padahal dia usaha separuh mati, tup2 kita nak jeles pasaipa.
Tapi eh, derang yg pregnant tu senang je pun. Takde pun perlu usaha separuh mati.

Jadi, aku umumkan skang mmg aku bkn TTCians.
Walo mmg la nak conceive.
Tp usaha apah pun takdak, mmg takdo la kan.
Lantak la situ. Malas nak pikir. Lagi pikir lagi stress.
So, skang let it goes by ja.

Nati gi Langkawi mandi Pulau Dayang Bunting, mana tau kut ada rezeki.
Kalo takde gak, ada rezeki bln 6 nati buat umrah, doa kat Tanah Suci Mekah.

Selain dari tu, buat je la apa2 yg patut. Huhu.

p/s : sapa tak nak baby sendiri wey... gigil kalo tgk gamba camni haa......

kredit : here

9 comments:

sahida said...

salam Pn Stoberi, kdg- kdg saya pun rasa dah mcm tak berusaha.. pdhal kalau org mcm saya, usaha sy tak seberapa mana pun.malu nk kata yg sy berusaha seperti TTC lain. byk mana saya usaha tp ada masa, kita rasa mcm nk let it be je..kan?

Mrs Evergreen said...

dun give up okeh?

ILY said...

Kekda,
Tulaa..ily pon mcm kekda..ada satu tahap mcm malas dh nk wat apa2..tp ada satu tahap mcm nk usaha smpi dpt..mcm laa nk beli brg kt kdai kan nk smpi dpt..takpelaa..usaha pastu tawakal pastu redha..huhu..

p/s: ily ada folloe kekda kt twitter (ilya_FF) :D

pnsusu said...

kekdaaaaaaaaaaaaaaa,,,,,,,,,,,,
tabahkan hati
insyaallah kita berusaha..
moga ada hasilnya nnt...amin...

chinta... said...

salam kekda sayang..xpe2 kekda...rehat dulu..tapi yang penting jangan rehat selamanya tau..kami semua sokong kekda dari belakang..insyallah ada rezki kita nanti kan..

mahujadiibu said...

salam kekda.pastu la diam seribu bahasa.rindu nak baca cerita2 ttc kekda.saya pun sekarang kurang berttc.duk nyibuk sana sini.sibuk sana sini. berBD pun kurang.letih kot.dengan keje yang ditanggung oleh ku sekarang.huhu.usaha pun main2 je skrg.masih tgah duk survey2 nak ke mana untuk treatment.dont give up ye kekda.:)

Zana Adieyza said...

kekda, jangan cepat putus asa yer..

Zana Adieyza said...

kekda, jangan cepat putus asa yer..

eKa said...

huh bergoyang jiwa tgk gmbr ats tu...ni tak lama lg nak blk kg...risau dah...dgn soalan cepumas...tp eka mmg tak de usaha apa pun start bln 5 itu hari lagi...tah nape tah...seakan hilang semangat...tpnak baby...eka pasrah je...doa dan usaha cara 'manual'