Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, March 5, 2012

Milk For Pregnant Women

Sebelum ni tak pernah terai. Berikutan katanya org yg TTC kena minum susu, why not aku terus consume susu yang utk pregnant women kan.

So, aku godek seme brand yg ada untuk pregnant women.
First skali harus la Anmum Materna. The famous amos brand kot.

Anmum Materna™ is especially formulated for women who are pregnant or who are planning for pregnancy. Anmum Materna™ is high in Folate, which is important to maintain the growth and development of the foetus. Delicious tasting Anmum Materna™ also contains Folic Acid, GA, EFA, Folate, FOS, Calcium, Iron & other essential nutrients. It is an ideal supplement that will aid in maintaining the growth and brain development of your unborn child. 

Beria aku sign up utk nak dptkan free sample dia.
Tp dah 2 jam tggu tak smpai pun emel utk activation. Caisss..

Tapi ternampak plak yg ni. Dumex Mamil Mama

Sign up la jugak. Ni mudah. Sign up, trus leh mintak sample. Oke. Done.


Lps tu sign up gak yg ni.

Friso Mum Gold. Tp yg ni dia tak tulis untuk yg nak conceive. Tp aku mintak je free sample. Hihiks.

Ada lagi satu. Tapi yg ni lagi tak mesra TTCians.
If you are searching for the product that can help supplement your nutritional needs during and after your pregnancy, you have come to the right website.


Yg ni dia kata special utk during and after. Oke, ni tak payah mintak free sample. Hihiks.

------
Tp perlu diingatkan susu ni cam supplemen tambahan la, bkn untuk memudahkan kita pregnant. As kita sedang conceive, maka kandungan dlm susu ni baik la utk keperluan kita kalo kita berjaya mengandung nanti. So, cam badan kita da sedia la utk conceive. Ada asid folic seme, tak perlu la nak telan asid folic tu lagi kan. Aku pun lama da tak telan asid folic tu. Da smpai tak kuasa. So, minum susu ni kira serampang 2,3 mata la. Dpt khasiat susu, khasiat asid folic dsbnya.

So, aku dah pun beli Anmum Materna. Perisa coklat. Masa pegi tu ada org Anmum ni kat situ. Dia siap tnya berapa bulan. Siap rasa cam kecik hati jap. Huhu. Aku ckp aku still TTC. Maka dia kata oke je nak minum pun since Materna ni mmg boleh minum utk kita yg conceive.

Dia ada gak ckp kata suh makan byk protein n bykkan makan togey dlm TTC ni. Yer, protein yaw.. jgn asik nak makan ayam jer. Teheeeee.

Da 3 ari minum. Rasa dia oke la. Cuma kalo bancuh ari sejuk aku cam ada rasa 'geman-geman' sket tekak. Tp kalo air panas sgt pun tak buleh. Dia kena air suam2 je. Oke la. Moga displin lah hendaknya kali ni
 #tadah tangan berdoa agar semangat ini tidak akan luntur. Hahhaa.

2 comments: