Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, March 16, 2012

BBT : Feb-Mac

Alangkah seronoknya kalo graph maintain tinggi. esp pada hari2 yg sepatutnya nak period kan.

In case of pregnancy, the average high temperature is also the day of the alleged arrival of menstruation and in some cases could be further increased by determining the so-called triphasic pattern of pregnancy.
Sumber : mikados

Tapi bulan ni graph tak menjadi sebagaiman diharapkan. Bertahan beberapa hari dgn suhu tinggi. Sedih. Sbb rasa bulan ni cam berusaha gigih. Cukup dgn BBT setiap hari (kecuali masa gi course,duk kat hotel n balik kg tu ari), minum Anmum lagi. BD pun time2 'peak season' tu ada juga. Idak la hehari. Selang sehari tu ada. 
Dan sehingga hari ni, pada CD28, graph dah menurun. Ya... sabarlah menunggu makcik itu.

Ini graph aku melalui FF
Aku gunakan celcius instead of Fahrenheit sbb trus je baca dari termometer BBT aku tu. Takde kuawasa nak convert2 dah.

Sedih dan sadis sungguh.
Cuma dari bacaan aku pada artikel mikados tu, terselit sedikit harapan

The temperature can be influenced by several factors:
- Colds, fevers, flu;
- Use of drugs or hormones such as progesterone;
- Vaginal infections;
- Alcoholic beverages;
- Use a different thermometer in the same cycle;
- Measurement in different time.

Kerana smlm aku ada makan ubat tahan sakit n kurangkan  bengkak kaki. Ada ke sbb tu suhu jadi rendah. Hehe. Sekadar menenangkan hati. Tp aku tau, AF tu mmg akan datang tak lama lagi. Tak esuk, lusa. AF aku tu sgt sgt berdisplin. Genap 28hari pasti menjenguk, atau kalo flight dia 'delay', ari ke30 dia gembira menjenguk. Tak pernah sekali pun buat hal. Maka, bersabar lah. Allah tahu apa terbaik utk kita. Walo hati sering tertanya, apa penyebabnya.

Ya Allah berilah kami peluang untuk menjadi ibu dan bapa, berilah kami peluang untuk kami mendidik anak(anak), berilah peluang agar kami mendapat doa dari anak-anak kami apabila kami tiada di dunia kelak. Namun ku pohon keredhaan dari mu Ya Allah, jika ini lah yang terbaik untuk kami pada masa ini. 
Amin Ya Rabbal alamin.

Google

6 comments:

::EIDA:: said...

Tak pe kekda.. teruskan usaha next cycle.. ida ni ha... lg teruk! adoiii........ =((

Nana Aris said...

hmmm still ade hope ni kekda, sbb nana aritu rupe graf camni gak..rupe2nye die panggil implantation dip..temp tu turun sbb ade implantation..selagi tak mai cik P tu kite terus doa ye..insyaAllah rezeki tu ade =)

PutriesNoora said...

bagusnya makcik p kekda..kiranya kekda ada harapan yang cerah tu...sama2 doa k=)

pnsusu said...

amin...

su su doakan rezeki yg terbaik untuk kekda...amin

Zana Adieyza said...

insyaAllah.. sama2 kita berdoa yer.. ada hikmah di atas apa yg berlaku ni..

IkhaNain said...

i pun skrg tgh giler men'chart' bbt...hehe...1 cycle, come period, now buat cycle ke - 2, x tau ler menjadik ker x....hurm...i today dh cd 25