Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, June 20, 2012

Ovulation Test

Retu order mendalah ni dari MAD

Dpt la dah pun. Just nice smpai la kiranya kan. 
Walo pun seme pun tulisan cina. Yg ada tulis omputih hanya lah kat dpn tu.
Tp sama je cara penggunaan pun kan.


Ekceli aku tak nah guna yg stick ni.
Retu guna yg watson punya. Cam pregnancy test tu. Itu mahal lah. Baru pakai satu. Ada 2 (ke 3 tah).

Jadi hari ni CD 12. Aku terai la test. Hurmm...
No surge. 

Tp aku bleh ter buang lak stick tu. Arghh....
suppose wat camni lah.
credit : Here
Haihh... watcha..!

Tkpe, ada 10. Esuk kita terai lagi. Suppose dari CD10 dah buat, tp dapat pun baru hari ni. Mana lah tau, kut2 lewat plak kan.

Lps ni jgn terbuang yer. Igt....!

Q: How long after my LH surge will ovulation take place?
ovulation test FAQ Generally, ovulation will take place 12-48 hours after the LH surge is first detected (using afternoon urine samples), though 36 hours is considered to be the average length of time following the LH surge.
(sumber : http://www.ovulation-calculator.com/ovulation-tests/opk-faq.htm)

Kesian... bukan je UPT yg negative, buat OPK pun negative. Haha. Tapi... aku jarang sgt buat UPT sbb 'makcik' aku tu setia. Tepat je dia dtg melawat. Kuikuikui :D

*usaha bln ni : buat test ini je la kot. Lelain... takdak! Malas. Minum susu pun malas. Sbb mamil tu tak sedapp.. Nak kena abiskan gak baru beli balik Anmum Materna. uhukssss.. :(
*tgk kat Get Baby application - expected Girl la utk hari ni. Huhu