Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, August 25, 2015

Collecting A Semen Sample

Sapa yang biasa buat treatment untuk TTC ni haruslah pernah melalui prosedur ini kan. Prosedur Semen Analysis 
Err.. I mean, our husband lah kan.
Takkan kita plak collecting semen.

Hiks.

Kami pernah melalui masa kat LPPKN.
Kat Doc Hamid tak pernah buat (maybe tak sampai lagi ke prosedur ini. Sbb kan ai treatment tak abis).
Kat LPPKN ada bilik dia sendiri.
Ouch. Agak horror walau pun ada bilik.
Ada orang kata kalau hospital biasa (hospital kerajaan), pergi lah kau keluarkan kat bilik air (semasa itu lah. Sekarang tak tahu la kot dah ada bilik khas juga).
Horror tu bukan apa. Kalau dapat jenis susah nak 'keluar', tebal muka juga wife kena naik kat bilik khas tu dan berikan 'pertolongan'.
Ouch.. sorry kalau agak keterlaluan pula ceritanya.
Haha.
Ai ada pengalaman itu ya. Masa tu para suami orang lain sedang tunggu nak masuk bilik tu, tup tup ai pula kena naik atas masuk bilik tu. Eiii.. malu giler weyyy *blushing*

Itu pengalaman di LPPKN.
Dgn Doc Tasha pula, dia bagi bekas n bawak lah balik.
Dia suruh buat di rumah ja.
So, ai tak pernah melalui pengalaman ini (tp bila tanya kawan, ada 2,3 orang juga yang mmg bawak semen ni ke klinik. Tak buat di klinik lah maknanya. Depa bawak je dalam handbag depa kata). Hehe.
So, ai google lah cemna nak bawak semen ni yang sebenarnya.

Transporting Your Semen
If you collected your sample in a place other than your clinic, you need to get it to the laboratory within one hour after ejaculation because sperm do not have a long life outside of the body and at different temperatures. Delays in delivering semen and exposure to various temperatures will results in lower overall motile sperm count and poor semen cryopreservation.

Your semen sample shouldn’t be exposed to any extreme temperatures and, in fact, should be kept as close to body temperature as possible. The sperm motility value will be inaccurately low if the semen sample gets cold and or if it gets too hot.

Keep your specimen container upright in a plastic bag, with the lid securely tightened. The specimen should not be placed in your partner’s purse, or in your pocket or briefcase. Keep it as close to your body as possible, perhaps by tucking it under your clothing on the way to the clinic.

Dan bagaimana pula caranya semasa nak keluarkan semen tu supaya semen tu benar2 yang pure.

There are a few rules: First, take a shower and start out clean. Then, right before you get down to business, double check to make sure your hands and penis are clean. Wash them with soap and then rinse them with a lot of water.

You need to be a purist. You shouldn’t use any lubricant, including saliva. And, as mentioned, don’t collect your specimen in a condom (the spermicidal agents will alter the results of the analysis).

You will need to ejaculate directly into a sterile container provided by your clinic or lab. Avoid touching the inside of the cup and try to get the first part of your ejaculation as it is thought to be the most sperm-rich. If any semen spills, do not attempt to transfer it to your cup. Sorry, start again.

As soon as you’ve collected your sample, put the lid on your container. Make sure your name and the time and date of your sample is clearly printed on the cup.

Detail - boleh tgk link ini : collecting a semen sample

Semoga dipermudahkan lah.
Aminnn.... :)