Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, January 26, 2012

Ovulation Prediction Kit

Halus. Klik le kalo nak tgk besau.
Skang mmg ni je la aku sker buat.  Walo tau mmg tak tepat.
Nak buat BBT asik lupa je nak amik suhu. Tu la dia org malas kan. Haha.

So, bila tgk ni baru aku terperasan.
"start using the OPK today"

Udah. OPK plak. Google apakah natang itu.
Oh. Ovulation Prediction Kit lah. Haha.
Baru tingat. Aku ada lah mendalah tu. Beli bila tah. Tp ada lagi 2 stick.
Aku beli hok murah tu je. Jenama Watson tu.
Aku penah pakai skali. Masa tu tak ovulate pun. Lagi buat stress. So, skang meh study pasal OPK ni dulu.


  1. A positive OPK test means that your luteinizing hormone (LH) surge has been detected and that you will ovulate in anywhere from 12 to 48 hours.
  2. If you are in a treatment cycle (using fertility drugs), notify your physician's office once you have achieved a positive test.
  3. After a positive test, it is recommend that sexual relations occur before ovulation for maximum conception opportunity.
  4. If you consistently fail to achieve a positive result (after 2 or more cycles), notify your physician.
Tips:
  1. It is not necessary to wait every other day to engage in intercourse. Daily intercourse will maximize your opportunities.
  2. If you have great difficulty using any particular brand, try another one in the next cycle.
Source : Here


Dan ada gak kat sini

Tp bkn sng sebenarnya nak tau ovulate guna OPK ni. Mau berkeping2 tester tu kang. Udah la bkn murah. Tp ada yg kit yg predict guna air liur tu kan. Jimat sket la kot. Tah. Malas aku. Kang beli2 ter campak entah memana. Lagi la hampas.

Tp mana la tau. Ada rezeki kan, tetiba btul lak time kita ovulate tu. Maka, apa lagi. Mula tanam cerucuk la. Eh...?? *word yg kami di TTC Corner sker guna. Hahaha*



5 comments:

::EIDA:: said...

Aaaa... ida pernah terbaca jugak pasal OPK ni.. tapi susah jugak menatang ni sbb kita test, then bila belum masanya, dah bazir! hihihihi

Nana Aris said...

kekda, dekat website hamilcomel *kalo tak silap* ade jual OPK ni murah..dozen2 die jual..kire macam UPT yang murah tula ce try tgk..

nana pon tak pernah try menda ni..aritu tgk cam mahal pastu tak beli..

Bouncing and Cherubic said...

dulu saya beli..pastu projek la..tapi tak jadi jugak..last2 malas nak beli..mahal..

Bouncing and Cherubic said...

dulu saya rajin beli..projek mega macamana pun tak jadi juga bila belum rezeki..

sekarang tak beli lagi sebab mahal..

Baby Dust said...

try cari kat sini untuk opk murah rm1.90 jer... http://hamilcomel.blogspot.com