Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, August 22, 2011

Berat Mata Memandang, Berat Lagi Bahu Memikul

Dah byk hari aku berdiam diri.
Hari ni tgk kawan2 blog up citer pasal sorang kanak2 pompuan dalam umo 2 thn.
Memula gmbr dia kat spital.
Tak lama lps tu dpt berita dia dah meninggal.

Aku masuk blog mak kanak-kanak tu.
Terus sebak sgt. Sangat. Sangat.
Mcm kes Norma tu pun, aku sebak.
Tp kali ni aku lebih sebak.
Sbb baby yg dilahirkan begitu comel, membesar begitu ceria, akhirnya disahkan leukimia, seterusnya di jemput Ilahi beberapa hari sebelum kita menyambut Syawal.

Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.

Aku baca blog tu, dan dugaan dia lagi berat dari kita, kawan-kawan.
Bila kita baca blog dia, kita boleh katakan dugaan kita ni sgt kecil berbanding dia.
Sblm dugaan anak dia meninggal ni, dia ada dugaan sebelum tu berat juga.
Kalo kita entah buleh entahkan tidak melaluinya.

Ya Allah, aku harap dia kuat.
Dan utk dia, tiada kata 'magic' yg boleh dititipkan selain 'bersabar'.
Allah menduga kita kerana dia tahu kita mampu.
Allah mengetahui apa terbaik utk kita.

Buat kawan-kawan ku semua, yg rasa diri kita terduga kerana masih belum ada rezeki anak, percaya lah, masih ada yg ter duga lebih hebat. Yg mana kalo kita berada di tempatnya, tatau kita boleh menghadapinya.

Al-Fatihah utk adik Dania Emelda - semoga beliau menjadi bidadari syurga yg menanti ibunya di pintu syurga. Aminnn.

4 comments:

::EIDA:: said...

Al-fatihah ~

AniE said...

betul...
lagi hebat diUji..
Banyak pengajran untuk diri kita...

eKa said...

siannya...al fatihah

PuanJelita said...

al fatihah..
anyway, suka sgt dgn blog ni..rupa2 nya ramai lagi kawan sekapal dgn saya hehehe saya pun dah dekat 3 tahun kawin tp belum ada rezeki lagi untuk menjadi ibu.. :p