Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, October 12, 2011

Terdesak

Owh. Sekejap je da pertengahan bln Oktober kan.
Selain menghitung jari hari nak gi bercuti, sy hitung hari anniversary juga.
Da dkt. Ada kesedihan dlm kegembiraan.
Ah. Uols pun da sedia maklum kan.
Dah 3 tahun, tp masih belum ber 3.
Apa cer?? *kata orang2 yg tak tahu Qada n Qadar Allah, atau pun tahu, tp saja bebuat tak tahu, sebok nak tau jawapan kita?*


Lama tak bebel2. 
Hari ni rasa nak bebel2.


Ada hikmah di sebaliknya.
Itu pasti.

Dan salah satu hikmahnya adalah dpt berkenalan dgn kamu, kamu dan kamu yg sedang membaca blog ini.
Yang sentiasa ada bila saya rasa mandom, blur, down dan seme yg negatif2 lah.
Juga bila dapat mengeratkan lagi hubungan itu, di alam realiti pula.
Bukankah itu hikmah namanya.
*love uols erat-erat*

Kadang tertanya juga, istimewa ya kita, smpai terpilih utk terima ujian ni.
Berat tau. Bukan mudah menjalani kehidupan suami isteri tanpa anak. Memacam org pikir dan anggap. Kata tak berusaha la itu la ini la.
Mujur kedua2 belah famili tak bising *tp blkg2 tatau la kan, tp aku mmg rasa tak*

Oh. Bercakap ttg usaha.
Cemana treatment aku kat LPPKN ni?
Lama da tertangguh sejak bln 6 retu.
Lupa da aku cena rupa Dr. G tu.

Proceed or not ah?
Aku kalo bleh tamo la trus IUI.


Nak la kalo makan ubat2 dulu ke apa ke.
LPPKN ni nan hado. Ko nak treatment - IUI la jawabnya.

Masa tu baru dia bekalkan segala ubat2an. Termasuk utk jadi doktor sendiri.
Huwaaa... takut giler rasa. 

Aku ada second thought ekceli.
Nak try kat Klinik Hamid Arshat.
Sbb aku tgk adik aku sorang tu da berjaya sbb dia gi klinik tu je.
Lagipun katanya kat klinik dia bagi ubat utk kita try natural dulu.
Kalo tak jadi baru proceed IUI.
Tp tu lah.
Tak bleh la claim, buat nya kena proceed IUI - pitam kejap. 

Lagipun dah ada record kat LPPKN.  Cam rugi lak. Dan bleh claim gak.
Tp hati ni rasa lebih nak ke Klinik HA. Lagipun senang gak sbb valid lagi HSG aku tu retu. Blm 6  bln kan.


So, cemana ah?
Kalo nak g klinik HA, balik HK la aku call appoinment sbb nya mmg takde nak rush2. Tgh nak prepare masuk umah baru lagi kan. Kira sambil2 la.


Hai..memikir option treatment ni sama la cam pikir option pencen gak. Nak smbg 60thn atau tak.
Tp hati aku berat 60thn gak la. Antara salah satu sbb jugak adalah - anak.
Yeps. Kalo aku tak smbg, mungkin nati ada anak aku yg tak abis sekolah (dibaca : Universiti) masa aku da pencen. So, cemana nak survive. Dah tu nyer cena? Umur dah 32 pun masih takde sorang anak. Kurang2 dlm 35 la ada sorang. Dan kalo aku opt pencen 60thn, umur dia 25. Kira just nice la kan.

Dari itu, aku nekad.
Before 35 mesti harus ada seorang at least.
Wahh.. bleh gak gitu kan? Huhu.

IUI ka IVF ka.. tak kisah. Asal ada. 

Sound like terdesak?

Yes, I'm.


5 comments:

misskirokuza said...

org nnk ade gak sorg aset :))
hihhiih seke r ayat tu :p

pnsusu said...

insyaallah sampai rezeki kekda nnt ya..amin.....usaha n doa kita akan ada manisnya nnt,,,,,

eKa said...

mesti kene ada...no matter wat...tp eka rasa, thn ni...tak dpt la nak capai azam yg satu ni.pospon taun dpn la nampaknya

Zana Adieyza said...

zana doakan apa yg kekda hajatkan akan dimakbulkan Allah hendaknya..

~ JD said...

betul kekda..sy pon sama.set target camtuh. tp tercapai ker? kita usaha kuat2 yer :)