Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, October 26, 2015

Week 5

14.10.2015
Dah masuk week 5. Alhamdulillah.

Sehari sebelum masuk week 5, ada rasa macam berdenyut, eh, bukan berdenyut lah, tapi macam ada "rasa" lah kat area belah kiri ni. Risau juga. Tapi, tak lama. Lepas tu hilang. 
Kita takut cyst ke apa ke kan.

Tapi hari tu masa tvs awal2 dah clear dah cyst.
Ya Allah permudahkan lah.
Oh. Dua hari sebelum juga masuk week 5 juga ada 2 orang tanya 'ada isi ya?'
Alamak. Haha.
Sebab malam tu ada majlis persaraan KP.
So, kami pakai santai2 sbb tema pun santai.
Mungkin ter pakai baju yg "nampak-macam-mengandung". Tu la, sapa suh pakai baju belang2 melintang kan.

Jadi, ada yg teka.
Sorang tu perempuan. 
Satu tu lelaki, dia tanya husband masa husband sembang ngan dia.
Ngeh ngeh ngeh.
Nasib mmg pregnant tau. Kalau tak, ai is sentap.
Eh. Cop. Tapi baru 5 week kot. 
Okay. Takmo dah pakai baju belang2 tu.

Baby, baby jangan sedih tau.
Ibu bukan nak sembunyi kan lagi baby.
Takpe.. nanti ibu akan reveal jugak kehadiran baby.
Ibu tahu, ramai akan excited kalau tahu.
Diaorang dah lama tau tunggu baby :)

Akhir week 5, mula ada sore breast.
Oh ya. Every morning, lps bangun tidur mmg rasa nak meludah ja.
Even  masa solat Subuh pun tak selesa.
And now, tak boleh nak baca Quran lps Subuh. Sbb nanti asyik rasa nak meludah.
Lucky, bila nak pergi kerja dah takde rasa.

Juga ada rasa nak termuntah pada bau bauan.
Ada sekali tu, ofismate makan ikan apa ntah kat pantry. Macam ikan rebus. Tapi, dia kata ikan cencaru, tapi bau kuat. Tgh basuh bekas tupperware masa tu. Mmg rasa nak termuntah ja. Tahan smpai ke tandas.

Nak terkucil tu jangan cakap la.
Oh. Constipation jugak. Mujur lah bukan jenis yg sakit giler sangat.
Kena banyak minum air. Have to.