Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, December 8, 2015

KL Fertility Treatment : 8DPIUI till 14DPIUI

Week 2 after IUI.
Kalau ikutkan dah ada implantation. InsyaAllah. Mudah mudahan.

8DPiui - 1 Okt 2015
Feel nothing.
Seriyes la. Takde tender breast. Takde cramp. Takde rasa cam nak period.
Pelik.
Tapi, mood agak swing.
Bila tgk orang komen2 kat laman sosial pun rasa ada je tak kena.
Ish. Kena jauhkan diri dari laman sosial agaknya.
Tapi, ngantuk giler mmg ada.

9DPiui - 2 Okt 2015
Pagi ni terjaga jam 3.30pagi. Hari Jumaat. Pagi yg hening.
Amik wudhuk terus buat solat tahajud. Solat hajat.
Alhamdulillah, Allah terjaga kan pada waktu yg cukup cantik.

10DPiui - 3 Okt 2015
Kami gi PD. Tujuan utama nak rest. Stay di Avillion Admiral Cove. Pernah dtg sini dulu. Lama dah la. Tahun 2010 camtu lah. Tempat yang cantik. 
Nak hibernate. Nak tenangkan hati.
Apa pun keputusan, kami terima. 
Duk PD mmg nak duk dalam bilik je.
Malas nak gi cari makan ke apa ke. Siap bawa bekal nasi lemak dari rumah. Pastu utk dinner, order je room service.
Tapi jerebu teruk sgt. Kat KL pun teruk. Kat PD pun teruk.

11DPiui - 4 Okt 2015
Hari ni kurang sket jerebu. Check out dari hotel dalam kul 12.00
Balik KL terus.
Singgah Gobang Maju utk beli gulai tempoyak ikan patin.
Rasa kecur je bila teringat tempoyak. Tapau. Pastu balik rumah masak nasik n buat sambal hitam. Err.. I know, tak elok makan yg pedas2 n masam2.  Tapi, can't resist la.
Gulai tempoyak tu siap hirup2 lagi. Pastu jadi "cirbir". Huhu.
Malam tu rasa cramp giler macam nak period. Letak minyak habbatus sauda then tidur.
Oh. Nak maghrib tu saja buat UPT. Guna kit murah ja brand Watson.
Nampak cam ada faint line. Entah. Mungkin baki2 HCG atau mungkin BFP?
Wait n see until 14DPiui.

12 DPiui - 5 Okt 2015
Hari ni sangat la rasa cam lemah je. Feel tired. Post-getaway symptom kot kan. Hehe.
Gi keja pun cam malas je. 
Lepas lunch makin lemau.
Malam, lps makan terus tido.

13DPiui - 6 Okt 2015
Bangun pagi dengan perut rasa berangin. Mmg tak makan nasik malam tadi pun.
Nak termuntah pun ada.
Sampai ofis terus makan.
Lepas tu mmg rasa nak termuntah je.

14DPiui - 7 Okt 2015
Akhirnya. Akhirnya habis gak tempoh 2WW. Haha.
So, cemna?
Giler oiiii...tggu result masa belajar dulu pun tak macam ni.
Tunggu result SPM, PMR pun takde macam ni.
Tunggu result akhir masa degree pun tak camni.
Tunggu result interview, langsung la tak sama.

Okay, kita cerita pada entry seterusnya ya! :)