Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, June 3, 2011

Dah Buat IUI?

Pagi tadi, update status kat FB, yg lebih kurang berbunyi begini
"Tehee. My dear asben kena tanya 'wife ko da buat IUI?' oleh rakannya yang juga masih belum ada rezeki utk jadi bapa"

Tp seriyes. Aku tak rasa annoying pun bila asben citer kat aku. Lelaki ni mmg jarang citer2 bab camni kat kita kan. Pagi tadi je la asben citer. Ada 2 org da tanya pasal IUI tu. Yg dedua tu pun da lama kawen. Dan dedua pun da try buat IUI tapi tak berjaya.

Nak gelak jugak. Sbb seb bek asben tau apa dia IUI tu kan.
If tak, dia kata I love you la jawabnya. Pulak. Haha.

Maka, dia pun citer la sket2 kat kawan2 dia tu yg kiterang tgh treatment kat LPPKN.
Dua2 kawan dia tu buat kat private. Oke la kan.

Sng kan lelaki ni. Takde la mcm pompuan. Mcm citer aku lepas2 la. Raba perut la, tegur dlm bilik meting lah. Lelaki ni, derang mcm lebih membantu. 

Dan aku pun dpt reply dari sorang kawan. 
Aku pun tatau nak kategori kan jawapan dia ni apa. Tp cam fedap gak la dgn jawapan cliche camni..
"Relex ida enjoy honeymoon dulu...nanti adalah rezeki..."

Hahah. Dia ni tatau berapa kali da aku hanimun gamaknya. Sbb dia pun tak berapa tau susur galur life aku lepas kawen (sbb aku br je approved as friend 2,3 ari lepas)

Tp tak kesah la. Aku pun bukan sker tulis status camtu. Tp saja nak test market. Hahahhahaha.

(da tau test market lps tu fedap lak ngan komen org kang...mmg cam mintak penampo je aku ni. Teeeheee)

3 comments:

Irtiyah said...

salam

kelakar pulak la ...nak penampo pun ada tu..

saya kadang2 meronta2 nak buat blog ttc khas macam kawan2 ni ha.. senang kan... tak payah susah payah password2 tu.. leceh...

tapi tetiba teringat karang ada pula anon ke ...ntah sape2 yg tak sekapal komen... dah rasa berbuku pulak hati. tu yg tak jadi.. tapi serius, jeles gak tengok blog ttc orang yg lain... nak update apa2 senang je. :)

hikari said...

irtiyah.. TTC open mcm kami ni redha je la kalo ada anon mana ntah komen tak sedap hati nk memandang/membaca.. hehe...

cikbedahlaser said...

btol2... lelaki ni kdg2 lebih faham..tp byk gak lelaki yg mulut cam puaka... i sentap tau..
kwn sebelah meja ni baru bersalin.. dtg sorg brader mulut mmg cam longkang najis.. tny.. D dah bersalin ko ni bile lagi...
perghh mcm nk sepak terjaang je mamat tu masa tu..

tp bile lelaki dgn lelaki.. elok je.. bos suami isteri die ngandung... bos die lansung tak ckp.. sikit pon..sedang kan dorg rapat gile.. dh sarat baru suami tau.. tu pon dr org opis die gak... still boss die tak pernah ckp dgn die pasal wife die preggy...
ade budak kt opis ni.. kecoh nye.. mcm die sorg je tgh ngandung.. menyampah...