Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, May 30, 2011

Proceed or Postpone?

Hai kawan2.
Lama tak menulis kat sini. Takde menda nak update kan.
Bln ni pun tak kena pi LPPKN dah selain consultation retu.
Igt nak pi beli Biodex. Tp nyer asik bz je ngan Promosi Kerja Kahwin ni.
Nxt week pulak Kerja Kahwin kat umah in law. Hurm.

Tp saya nak dptkan pandangan kawan2 lah.
Saya mcm nak 'test market' lah nxt month. Huhu.
Mcm mencuba naseb la.

Cuba apa?

Cuba utk ini.......
Kredit : Here
Yeah. Utk Intra Uterine Inseminations (IUI).

Mmg susah nak dptkan appmt utk buat mendalah ni. As my adik Lady Mira said - doktor on leave lak time dia nak IUI ni.
Tp saja nak try test. 

So, mau la dptkan pandangan.
Samada opt for IUI this June or extend after balik dari Hong Kong (mean bulan November la buat).
Bagi la pandangan kawan2 yg tersayang. 2 ni je. Samada kata proceed or extend. Just berikan pandangan salah satu je.
Kalo ikutkan, my next cycle will b on 11/12 June.

Tp if tak dpt on June ni mmg confirm la saya akan buat after balik HK.

(update : 1 Jun : 3 proceed, 1 extend. Tkpe. Ada lebey kuang 12 hari lagi utk pikir semasak2nya. Tp harap2 bln ni ada rezeki. Tak perlu fikir2 dah kan. Hurmmmm )

6 comments:

misscha said...

sy da kawen hampir 4 thn, lom ada rezki lg.....

jemput blogwalking :)

http://misscha-cecite.blogspot.com/

Mar said...

Kalau mar, mar proceed.

Irtiyah said...

Salam

saya ada sesuatu nak minta awak pastikan.. kalau satu ni tak menjadi halangan saya kuat mencadangkan proceed.

Apa yg saya maksudkan ialah.. katakanlah sewaktu di HK tu memang rezeki awak IUI positif.. ada masalah x utk terbang dalam keadaan baby in your womb.. ? ada masalah dari keselamatan baby x?

saya mencadangkan proceed sebab saya percaya holiday boleh meningkatkan kebarangkalian nak menjadi.. ye la.. macam honeymoon.. mood pun ok je.. tapi dengan syarat.. tugaskan suami yg bawa semua barang. Awak kira permaisuri la.. lenggang kangkung.

tapi kalau memang x elok utk awal pregnancy naik flight la.

sekadar pandangan sahaja. Kalau proceed menjadi pilihan pun.. tentu awak buat istikharah dulu kan? so.. hati pun senang.

Nana Aris said...

Salam kekda, kalo nana kan rase better akak extend sbb nanti nak gi holiday asek pk je pe jd inside ur womb..hehe yela nanti kang hilang nk enjoy relax2 jd stress plak..thats my thots la..

Allah knows better, mane tau baby tu nak jd kat HK ke..hehe ;p

Bouncing and Cherubic said...

saya vote Proceed..kita tak tahu what happen in the future..grab the chance..

PUANSTOBERI said...

MISSCHA :
Thanks singgah sana. Da singgah pun sana :)

MAR :
1 for proceed

IRTIYAH :
Ni kira proceed kan. So, 2 for proceed

NANA :
1 for extend

BnC :
3 for proceed.