Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, May 12, 2011

Rawatan LPPKN : Appoinment Seterusnya

12 Mei 2011

Ari ni call LPPKN. Utk set date appoinment seterusnya.
Kali ni agak susah sket.
Aku guna general line sbb aku tak bawak kad appoinment aku ke opis.
Kut tak dlm tu ada no phone direct line.
Retu tu misi tu da kabo, puan call no ni, gitau nak ckp ngan asisstant Dr Ghaffar (Dr. G).

3 kali call line asik penuh.
Kali ke 4 baru dpt ckp ngan operator dia.
Minta smbg ke Klinik Subfertiliti.
Skali lelaki yg jawab. Terkejuit aku. Terus jadi tergagap2 nak ckp. Haha.
Yelah, aku bajet pompuan la jawab sbb 3x aku call tak penah lagi lelaki jawab.
Pulak tu yg lawaknya dia igt aku nak buat 1st appoinment.
Aku pelik bila dia tanya 'puan da bincang dgn asben?'
Aku mcm eh, apsal kena diskas plak. Aku tau la kalo nak jumpa doktor kena bawak asben, tp perlu ke aku diskas?
Aku pun jawab je, kena diskas apa? sy da diskas la.
Macam ni puan, kalo nak buat appoinment, suami tak leh kuarkan air mani dlm tempoh 3 - 5 hari.
Aku terus tnya dia balik. Eh, saya nak jumpa doktor la. Kena check air mani lagi ke?
Lps tu baru dia tau dia salah.

Apa la. Aku awal2 da kenalkan diri, aku gitau aku nak buat appmt utk jumpa doktor. Aku da buat seme test darah, HSG n 2nd blood test.
Haiya..

Lps tu baru dia pass kat asisstant Dr G.
Aku dgr org tu bla bla bla bla kat sana.
Last2 dia kata, puan bg no phone nati saya call balik.

Tk lama pastu dia call balik. Tp kali ni bkn budak laki tu la. Ni assisstant Dr. G. Dia gitau date appoinment aku. And bawak la segala HSG report, xray film segala.

Oke. Done.

Next appoinment : 23 Mei 2011

Hope everything will be fine. Lambat lagi kan. Buleh la seround 2 dulu. Eh???? Hahhahaha :P

6 comments:

Fika Ashikin said...

hahaha lawak la lelaki tu..kak..bole aihhh seround tiga pon...dan aihh :) hahahaha

Mar said...

Appointment Kak Reen 23 Mei ek. Mar 1st time nak jumpa doktor 24 Mei ni. Berdebar gilerr.

Anieshq said...

Kak reen:
FB anie "Noraine Ahmad"
Ok..=)

@izY@N said...

salam kenal.. add ur blog.. saya pun tgh ttc.. dah 2thn ++ dah..

Lady Mira said...

kak... kira appointment tu cd ke brapa? cam lambat jer dari 1st day period akak tu

PUANSTOBERI said...

Yan :
Selamat dtg ke blog ini :)
(erkk..skema lak haku. huhu)

Lady Mira :
Tah. seminggu lebey da kot. Tkpe la yunk. Lmbt pun takpe. Akak oke jer. No need to rush2..byk menda harus dibuat dulu ni :)