Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, May 16, 2011

Aunt Flow Bulan Ini

Aduyai.
Memula izinkan saya merepek dulu barang sebaris dua.
Geram btul lah. Entry raba perut tu ramai yg bagi komen bes.
Dan saya dgn rajinnya, reply 1 by 1.
Tetiba blogger buat hal. Seme ilang. Yg sempat selamat 2 komen teratas tu.
Itu pun sbb katanya tak moderate lagi. So, publish balik la.
Ngenggg... mana nak carik komen tu? Mak pun tiada jawapan noks.. sedey :(

Oke. Tkpe lah. Nak buat cemna kan.

Skang saya nak citer pasal cycle bulan ni.
Cam biasa on d dot.
Itu tak kesah la. Sbb saya takde problem dgn 'makcik flow' tu.
Tp yg buat saya terkejut sbb bln ni tak senggugut.
Gosh.
Sepanjang2 umur saya hampir 32thn ni, ni la 1st time kot saya tak rasa apa2 pun ketika kedatangan makcik tu (ehhhh..cop..apa aku period start dari lahir ke?. Ok. betulkan)
Sepanjang saya ber period dari umo form 1, bln ni saya betul2 tak rasa apa.
Smooth je. No cramp at all on d 1st day.

Dan yg mengejutkan dia sgt heavy flow.
Yeps.. 'makcik' saya itu mmg tak heavy.  Tahap guna pad kategori slim pun buleh. Biasanya 1 ari je bebtul bleeding yg tk heavy, ari ke2 tu only spotting cekelat2 tu je.
Tp bulan ni on d 2nd day, humang ai. Saya terkejut juga.
Tak penah2 cam gini rupanya.
Takut pun ada.
Tp itu je lah. Ari ke3 mcm nak bersih dah.
Jadi apa yg saya nak cuba sampaikan adalah, adakah kerana HSG?
Adakah empangan yg dulu sempit telah diluaskan sehingga aliran trafik menjadi smooth.

Tatau nak kata apa. Tp kita tunggu pula nxt month (walo berharap nxt mth tiadalah makcik itu berkunjung kan. Huhu).

p/s : smlm mimpi pregnant plak. Adoyai. Aku ni. Terbawa bawa btul.
p/s/s : eh. apsal guna 'saya' lak ni. Haha.

4 comments:

cikbedahlaser said...

owhh.. mine pon huru hara kak..
smpi satu tahap kan.. ai rasa ai keguguran.. takut kan..
skrg ni dh jarang dh sengugut.. klu dulu selalu.. ade sebab ape2 ke eh??
period pon lintang pukang skrg. risau je.. tataw nk tny sape bab2 ni... takut ai.. leh g lppkn utk tny pasal ni je?

PUANSTOBERI said...

huru hara? akak tak la huru hara sgt. cuma dia over flow sket dari kebiasaan sbb akak nyer makcik tu mmg tak byk.
Gi klinik biasa pun buleh CBL. Kalo gi LPPKN tu pyh lak sbb treatment dia bersambung2.

su su said...

proses pembersihan mak cik tu kot kekda......

PUANSTOBERI said...

su su :
Tu la tu. akak pun rasa camtu la su su :)