Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, May 11, 2011

Raba Perut

Aku pun tatau nak buat apa dah.
Aku pun tatau nak bagi reaction apa dah.
Tkpe. Buat la apa pun kak oi.

Aku malas nak pikir dah.

Datang duk sebelah aku dlm bilik meting.
Tak sempat pun dia duduk, da raba perut aku.
RABA PERUT oke.
Dengan soklan 'ada dah ke? ada? ada? ada?'

Takpe. Aku tak kesah. Raba la perut aku.
Kut taknak berlapik pun takpe.
Nak raba kulit perut aku pun takpe kak.
Aku tak kesah.
Ke nak suh aku tayang perut dlm bilik meting pun aku tak kesah.
Aku mmg ditakdirkan jadi begini kan.
Jadi bahan 'mainan' korang kan.

Aku mmg biarkan je walo time tu mmg aku geram.
Tkpe. Aku jawab je.
'Takde kak. Ni perut cam org mengandung ni sbb saya tak pakai PB. Saya tak mampu nak beli corset ribu riban ni'.
Aku tau kawan di meja sebelah sana memandang aku dgn perasaan... entah...simpati ke hapa aku tatau.
Tp bila aku sebut pasal PB dia bantu la utk aku berlawak.
Jgn beli PB katanya. Beli la Elken.
Thanks fren, kerana menyelamatkan keadaan.
Sekarang bilik meeting adalah tempat utk aku dijadikan kaunter pertanyaan.
Dulu dlm bilik meting jugak.
"hang bila lagi nak cuti 3 bln?"
Skang kena lagi.
Tkpe... tanya la..aku tak kesah. Mereka bertanya sbb mereka 'prihatin'. Mereka 'sayang' aku. 
Mcm dulu, sebelum aku kawen. Sebok bertanya bila nak kawen.
Tp bila aku da bagi kad jemputan which setiap org di opis tu dapat, haram tak tunjuk muka kat kenduri kawen aku sedangkan 1 bas disediakan utk wedding aku kat Perak sana-percuma. Kata la kot umah aku jauh, so, umah suami aku dkt je, PJ sana, kenapa tak boleh nak hadirkan diri. Padahal sebok sgt dok tnya bila, bila. Laki aku bkn derang tak kenal. Satu opis maaa.
Aku pun tak faham ke prihatinan derang ni. Sgt. Sgt prihatin.
Dan bila kita da buat atau da dpt, senyap plak.
Takut org mintak adiah kot???.

Takpe lps ni aku da ada jawapan. Pada semua yang bertanya.
"kak... kalo saya pregnant, akak la org pertama yg saya letak pulut kuning di atas meja pada pagi Jumaat, tanda kesyukuran saya pregnant"

28 comments:

E K A said...

sabar ye kekda...eka faham apa yg kekeda rasa...sedih lak kekda kata bila kita ni jadi bahan mainan...nak nanges...istimewa kan kita niii

*AniE* said...

Kak Reen:
Kita tak boleh tutut mulut orang lain, memang banyak manusia camtu,
Jangan layan la..
dia yang akan dapat dosa kalo die dengki sangat ngan kita...
nak BakO tak bole pulak..
hehe,melawak je..=)
Asal taiping ye? saya disini..

Lady Mira said...

mesti xterlepas dgn org2 camni kan... sometimes rasa cam nk jer lari gi jauh2 dok kt tmpt xda org. dok sorang2 lagi aman rasanya.

~S~ said...

org camni mmg, hati kering.

but aku suke jawapan ko. yg pasal PB mmg terbaik. bagi die sentap sket.

sabar. aku selalu kena soalan tu. sampai naik muak. dan kekadang dgn selamba aku sound balik, rezeki drp Allah kak, bukan drp akak or saya.

ermmm

papaYA said...

Dulu kena juga begitu kat tempat lama..
Nasibla saya dah keluar ke tempat kerja baru. Tempat baru tak tahu saya dah kahwin berapa lama. Disebabkan muka muda (echeh), diorang ingat saya baru kahwin ;)

Salmi Khairil said...

mana2 ajer mesti ader yang wat soalan 'cepu mas'...bukan xtau..tp buat2 xtau n 'prihatin'...
sabor jelah

Nana Aris said...

huhu selalu jugak kne camtu..esp kalau jumpe kawan2 mak nana..dah la dulu tak tau ade cyst n memang perut ni buncit sket..malas nak layan memang selalu jawab "takde lagi makcik, lemak je adela" hehe

sgt same kan orang orang ni..sepesen je style dorang ni ;p

aDieyZa said...

sabarlah kak.. jangan sedih2 yer.. sedih zana baca entry akk ni.. akk kuatkan semangat yer..

AkUiStInI3 said...

bersabar je la kekda..maybe blum masanya lagi..kita doa je la banyak2 k. kita saling doa mendoakan ye kawan2..sy pon bulan ni blum ada rezeki lagi nak ada baby..cik P dah dtg..sedih~~~

su su said...

soalan bertalu-talu...gerammm jer...

sabar,,,sabar,,,, ya kekda n buat diri su jugak

ummi said...

uuuuu rimas nya..ummi pun pernah kena.dah la perut ada sedikit bunchitt maka malu nya....some ppl are sooooo insensitive..depa tak belajar ke istilah lingkaran privasi...?setiap orang umpama diletakkan dalam pvt circle--ppl shudnt terjah just like that -RUDE! moga dia diberi petunjuk...

PUANSTOBERI said...

Eka :
Mungkin kalo org tak merasai mesti kata kita ni emo kan. Itu pun nak terasa, tp kalo tak merasai mmg tak paham.
Igt kita ni anak patung kot. Sesuka je pegang, raba2.

PUANSTOBERI said...

*Anie*
Rasanya dia tak dengki. Tp tatau la apasal prihatin sgt.
Seriyes tk paham.

Err.. akak bkn Taiping, tp org Perak la jugak :)

PUANSTOBERI said...

Lady Mira :
Btol. Kadang rasa taknak jumpa org lain dah. Tp apa nak buat, duk kat environment org camni. Telan je la kan Mira :)

PUANSTOBERI said...

~S~

Derang ni mmg pangai cam gini. mmg tak pikir ati org agaknya. apa nak jadi tah.
Lupa agaknya dgn rezeki Allah.

PUANSTOBERI said...

Yaya :

Nati kot da rapat, tnya berapa tahun kawen, pastu nati ha..mula la.. entah.. tak reti nak ckp apa dah

PUANSTOBERI said...

Salmi :

Tu la pasal. Yang prihatin sgt kenapa? If btol pun kita ni pregnant yg dia teruja pasai pa. Eiii.. seyes tak pahammmm...

PUANSTOBERI said...

Adieyza :

Thanks yunk.
sesungguhnya semangat dr korang2 la buat akak kuat.
*hugs*

PUANSTOBERI said...

Nana Aris :

Tu la, ada je maknusia mcm tu. Sekali aku 'pang' baru tau time dia duk raba2 tu. Hiee.. menyirap plak kalo igt.

PUANSTOBERI said...

su su :

Thanks yunk.
Org 'istimewa' ni kena kuat kan yunk... sobsss...

PUANSTOBERI said...

Akuis :

Thanks yunk. MOga kita terus kuat. Abaikan je derang tu kan.
Tkpe, cik P dtg lagi tu maknanya itu tanda cycle kita baik..leh cuba lagi :)

PUANSTOBERI said...

Ummi :

Itu la pasalnya. If kawan2 yg rapat yg mmg jenis bertepuk tampo oke gak la kan, ni jumpa pun sesekali tetiba pegang perut aku. eh. ko apahal? ha.. nak je sound camtu, tp kita tau adab kan.. tau nak jg perasaan org.

Tp tu lah...pelik.

Irtiyah said...

salam

serius.. bila baca, saya terbayang saya dalam bilik meeting, tetiba feeling rasa nak tepuk meja kuat2 sambil berdiri.. huuuuhuu


aku berimaginasi rupanya..

dalam bilik meeting juga, dulu... pengerusi majlis mesy tanya aku dah hamil ke belum. Yang bagi aku jelas yg dia bukan ikhlas.. tapi mempersendakan.

pakai mikrofon ok.. lebih kurang seratus orang mendengar, tentu saje ada yang ketawa-ketawa... gembira? kelakar? ntah...

eiii aku alergik betul la insiden macam ni...


paaaaang

p/s; sori ye tuan rumah.. mmg nak tumpang lepas geram.

cikbedahlaser said...

hahahaha opss bukan gelak kan akak ye..
sedang gelak dgn stuasi ai plak..

penat sgt nk jawab soalan dorg kan.. skrg ai gune gmbr bb kt fb..nk tgk dorg nye feedback plak.. (jgn x taw..org pertama yg tegur lepas ai tukar gmbr tu adalah ex bf ai..waakakak)

pastu klu ade yg tegur..ehh badan ko naik la.. ngandung eh.. sy ye kan je.. malas nak melawan n tacing2.. wat sakit ati he..

PUANSTOBERI said...

Eka :
Apa yg kita buat adalah, bersabar je kan :)

Anie :
Sabo je lah kan Anie :)

Iritiyah :
Hanya yg mengalami saja yg paham kan :)

CBL :
Pelik sgt derang ni. Tak paham pun yer jugak. Ah. Lantak kan situ lah

eimma's said...

eiii...meluatnya bila org tnya soklan2 camtu

AiTotYati said...

salam kekda,

kalau tanya psl nk tahu je takpe. ni siap raba2 perut?

Ai allergik tau. ape hak org2 tu nk raba meraba nih?
perut kite, asben kite punye le.

mencik!

AiTotYati said...

salam kekda,

kalau tanya psl nk tahu je takpe. ni siap raba2 perut?

Ai allergik tau. ape hak org2 tu nk raba meraba nih?
perut kite, asben kite punye le.

mencik!