Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, May 20, 2011

TTC : Program Kehamilan


Sapa penah cuba??
Maksud aku sesuatu yg berkaitan dgn qoute di atas tu.
Tu kalo masuk website ini mmg akan jumpa la.

So, antara kita yg 'sekasut' ni sapa pernah mencuba?
Kalo baca testimoni mmg la mcm seme nya menjadi kan (yeah..takkan dia nak buh org kata 'saya da mengamalkan program ini selama setahun, malangnya takde apa pun terjadi)
Tp sorang adik unit aku citer, akak dia amik program ni. Dan lepas 2 bulan kot, mengandung.
Dan sorang adik unit aku jugak, akak dia da 8 thn kawen, amik gak program ni tapi tak berjaya (yep. Umo akak dia tu sebaya aku, memcm derang cuba dah. IVF, IUI, segala lah, tp takde rezeki lagi, akhirnya last option amik anak angkat)

Aku tgh berkira-kira nak amik Program Kehamilan Biodex ni lps jumpa doktor nati. Sbb nak start menda ni pun kena tau apa masalah kita kan. So, esuk aku da jumpa doktor sng la aku nak jumpa pakar kat Biodex ni plak.

Alang2 kepalang aku da berabis duit untuk TTC, aku rasa aku nak cuba yg ni. Dulu mmg ramai sajes tp aku kata 'mahal'. Tp skang ni pun da beratus gak aku abis kat LPPKN. Jadi aku nak terai. 

Ari Senin ni jumpa doktor (oh. anyone yg ada same appmt on dat day - LPPKN, Jln Raja Laut? Kut ada tu, boleh la kita beramah mesra. Ewah!) Jadi tgk apa doktor kata. Pasal dilema tu, ekceli aku da diskas awal2 pun dgn my asben n dia pun setuju utk kiterang try natural dulu kot. Sng citer mmg tak opt for IUI la utk waktu terdekat ni. Cukup sekiranya dibekalkan ubat2 dulu (uh..aku masih takut sebenarnya kalo kena cucuk2 perut tu). Mebi bln Nov / Dis baru proceed.

Dan dlm pada tu aku nak terai la Program Kehamilan Biodex ni. Again, cam aku penah ckp dulu, if its come naturally, aku terima dengan penuh kesyukuran. Buat masa ni biar lah aku tak digodek2 dulu kut. Tggu settle segala nak masuk umah baru (ni pun tatau bila ni, nati nak call developer. Kena gak tau sbb nak plan itu ini), settle gi bercuti sok baru bersedia.  Mana tau kot honeymoon di negara org sok, ada miracle lak kan. Teheheh.

Apa pun, tggu je Isnin ni. Tak sabau. Moga2 takde la masalah. Nak dtg awal sket. Sbb tau sure ramai sbb ari Senin kan. Lps tu tatau nak amik time slip or nak cuti je trus. Hik hik.

Oh. Sapa ada pengalaman amik Program Biodex ni sudi sudi la share yer. Cam bes je bila baca testimoni derang ni.

4 comments:

E K A said...

betoi...mana tau anak kua sejibik cam jackie chan kan

~S~ said...

da lama sbaner nk try. tp sekarang ikut ubat doc, bole ke try same?

AiTotYati said...

salam kekda,

Ai dah pernah try program kehamilan ni. dukacita tiada hasilnya. Ai try setahun lebih. Ai g seminarnya. dan bertuah sbb diconsult sendiri oleh pengasasnya. tapi kalau Allah kata mmg belum rezeki Ai lagi, Ai mmg reda. atleast kite berusaha.


ada kwn Ai makan dah 3tahun lebih tapi masih belum preggie juga.


kesimpulan yg Ai buleh buat, Allah akan beri bila Dia rasa sesuai utk kite. tapi tak salah mencuba, kan?


:D

PUANSTOBERI said...

EKA :

Err.. bahaya tu kalo kuar muka Jackie Chan. tehehehhe

S :
Cena ek?kena call biodex tu tnya kut

AI :
Tu la pasal. Bkn murah2 lak tu PKB ni kan. hurm. akak kalo nak amik pun nak buat smpai akak gi HK tu je kut. If tak menjadi. Stop. Next treatment- IUI.

Tu la pasal. Ikut rezeki memasing. Mana tau kut pas ni akak lak buat iklan tu dgn kata 'saya baru mengambil program ini selama sebulan dan Alhamdulillah... akhirnya saya berjaya mengandung'

Teheheheh :D