Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, July 29, 2011

Kuiz dan Penat

http://infertility.about.com/library/pregnancy-symptoms-quiz/bl-pregnancy-symptoms-quiz.htm

Korang kan, kalo rajin ce buat kuiz ni.
Tambah2 lagi kalo da dkt nak period kan.
Buat kuiz ni, pehtu kita bleh fefeling, eh, peknen kot.
Bahahaha.

Tp seyes lah. Mmg sakit ati, geram je kalo dkt2 nak period.
Sbb nyer time tu lah simptom simptom 'pregnancy' tu ada.
Mmg la, otak kita yg mengawalnya.
Dah kita dok pikir 'macam mengandung'
Maka, akan kuar la segala false alarm.

Tp gitau aku, cena kita nak elakkan rasa 'macam' tu.
Sbb kita - yg TTC ni, aku pasti dan yakin, mmg setiap bln kita harapkan kita berjaya.
2,3 ari lepas aku ada kata aku tak harap pun.
Mmg la. Tp jauh di sudut hati, berharap jugak. Tipu lah kalo kata takde.

Geram mmg geram.
Tp nak wat cena.
Ni lps 2,3 ari puasa sure smpai 'makcik' tu.
Tp dia nyer penangan - mmg menyakitkan (hati).
Cramp mcm senggugut.
Pening kepala.
Asik nak tido (yg ni dak Fika n Eka duk heran sbb aku ada shout kat FB).
Dan, asik nak terkucil.

Tp aku malas nak pikir apa2 (walo berharap).
Sbb nyer mcm atas tu la. Aku ada terpikir (juga berharap).
Maka dia akan main2 kan pemikiran kita dgn didatang nya simptom tu.
Lps tu makcik tu gedik2 sukaria dtg.
Pehtu kita pun semangat balik mulakan cycle.
Lps tu ulang balik.

Hurmph! Penat! Mencik!

7 comments:

vv said...

belum due lagi..nanti dah due nak try buat lah. :D

hikari said...

ooooohhh... sangat dengaki ngan akak!.. saya punya period langsung tak stabil.. setiap cycle abih 5-7 batang UPT.. -ve je.. bazir..bazir..kalo ontime, jimat, takde la tertanya2 sampai gila macam saya ni.. huaaarrgghh.. bila la cik P nak datang! (terlebey suda..)

pnsusu said...

penat kan kekda...

tapi kita hebat kan hingga diduga begini..hukk hukkk hukkkkkk

AniE said...

Anie punye kes sejibik macam hikari!

Menggangu emosi....
huhu

chinta... said...

mmm...chinta pun alami apa yang kekda alami tu...tapi ni la dinamakan dugaan kan..

C.I.N.T.A said...

memang sakit hati kalau cik P ni datang lewat

eKa said...

tu la kekda simptom2 tu bt kite berharap...sbb sama je cam nak pregnant...tp cik p tetap menjengah.frust.