Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, July 26, 2011

Usaha Tangga Kejayaan

Morning utk seme TTC'ians.

Harap semenya sedang gembira, ceria2 selalu.
Namo sedey2 ya. Tp kalo sekali sekala sedey takpe.
Jgn pikir sgt kekurangan diri kita, carik kelebihan kita. Hihi.
Terpaksa....
Bkn sbb nak berlagak, tp utk kebaikan diri kita jugak.
Oke dah.

Minggu ni, eh. Bkn minggu ni, tp bulan ni.
Bulan ni Kekda mmg tak berharap langsung.
Tak berapa nak TTC pun.
Retu Kekda kata Kekda start minum jus perawan bln ni,
tp.. hurm... celuih jugak. Tak displin.
Ada masa minum, ada masa tak minum.
Cenggana?

BBT pun langsung tak amik.
Entah bila 'bertelur' pun tatau. Main agak2 je.
Itu pun ala ala je.
Maleh tul rasa bulan ni.

Lps tu bulan ni makan deyan banyak plak.
Kekda mmg tak sker deyan, tp kali ni bila bawak adik2 opis balik kg, Kekda pun join makan skali.
Lps tu bawak balik umah sini.
Sekali sebijik Kekda hadap sorang.
Eh. Bkn la sebijik tahap besau musang king tu.
Kecik je. Tau la deyan kampung kan.
Deyan kata org tak elok kan utk TTC'ians.
Panas eh?
Dah la time tu mmg melepasi waktu bertelur.

So, mmg tak harap apa2 la bln ni.
Menanti je ni makcik tu datang. Rasa mggu kedua puasa la tu dtg.
Tkpe. Jgn dia buat cam last year.
Awal puasa dia berkunjung.
Dah nak last dia mai lagi.
Rajin sokmo makcik tu datang kan. Haha.

Tu la dah kata.
Mcm nak nak nak sangat, tp usaha tak seberapa.
Tu maleh rasanya tu.

Tkpe. Next month kita usaha bebtul ya.
Puasa lak tu.
Tkpe. Usaha tangga kejayaan. Haha
Image : google

19 comments:

hikari said...

cute.. hehe..
thanx kekda.. motivasi pagi..

Lady Mira said...

comel sungguh gambar ;)

myazara said...

success btul...comel giler bby tu..

Salmi Khairil said...

cute baby tu....

pnsusu said...

COMEL BABY BOLATTT TU.....

SALAMAT BARUSAHA N BERAMAL YA KEKDA N SAHABAT2 TTC...

C.I.N.T.A said...

saya pun rase tak bersemangat bulan ni :(

eKa said...

cer bayangkan eka yg bt gaya cam budak tecik ni :)

Nana Aris said...

nana bulan ni kan cam meroyan sikit..mmg makan ape nk makan, minum ape nak minum..durian dah berbijik2 da makan tu..takpela, pas raye usaha balik..chayok2 ;p

PUANSTOBERI said...

HIKARI :

Cute kan baby tu..geramm..

welkam..sesama kita motivasikan diri kita :)

PUANSTOBERI said...

LADY MIRA :

Comey kan..beria mengetap bibir cam geram

PUANSTOBERI said...

MYAZARA :

Geram kan tgknya. haha

PUANSTOBERI said...

SALMI KHAIRIL :

Cute.cute.cute :D

PUANSTOBERI said...

PNSUSU :

Sesama ya kita :))

PUANSTOBERI said...

C.I.N.T.A :

Eh. jgn la camtu yunk. Kita kena semangat cam baby kat atas.
Caiyok..caiyok.. :D

PUANSTOBERI said...

EKA :

OKe. Akak tgh bayang kan la ni :D

Hihihihi

PUANSTOBERI said...

NANA ARIS :

Malas kan nak pantang2..
gasak kan situ, kita beria2 pun dia dtg jugak, so, buat tatau je. belasahh.. hahahah

~ JD said...

comel btol gamba nie. hahahahha.kiut!
selamat sambut pose kwn2 TTC :)

Fika Ashikin said...

waaa..kekda mkn doyan ktmana???

PUANSTOBERI said...

~JD :

Slamat menyambut posa utk JD gak

FIKA :

Akak makan doyan kat kg akak le. Hik hik :>