Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, July 22, 2011

Saya Teringatkan Awak!

Selalunya ari Jumaat atau akhir2 minggu sure ada citer emosi emosi.
Salu citer mcm ada org yg menyakitikan ati dgn soklan ada anak.

Ari ni citer masih berkisarkan persoalan anak.
Tp dari sudut perspektif yg berbeza.

Ecewah. Rasa cam forum perdana plak bila tulis perspektif tu. Haha.
Oke. Seriyes.

Sebenarnya.....
Walo kita rasa ramai tak memahami, tp sebenarnya ada juga yg memahami.Yg bagi kita sokongan. 
Tp mmg, kalo kita tgk dgn mata kasar mmg kita rasa mcm ramai yg tak memahami dari memahami.

Dulu pun aku penah tulis (kat kebun stoberi). Siap tempek lagi status FB kawan aku.
Dia tulis pun sbb dia baca blog aku ngan blog kawan aku sorang lagi (yg senasib).
Dia mcm support la org cam kita2 ni. Dia kata tak perlu kot nak sebok2 tnya bila kita nak beranak.
Gituu.. aku terharu giler time tu. Rasa nak pegi peluk2 dia.

Dan semalam pun. Secara kebetulan. Dpt 2 menda yg berkaitan camni gak.

Satu tu akak opis ni. Waktu kat opis dia tegur. Katanya dia dpt cam 'bayangan' aku. Time tu dia kata dia mcm tido pun tak, tak tido pun tak. Aku pun tak reti nak kata la kan. Akak ni mcm boleh gak bantu2 org ni. Tp dia nak bantu tu dia mesti dpt 'bayangan' atau 'ilham' dia tu.
Aku kata tak kesah la kalo dia nak bantu. Mungkin Allah nak bagi melalui dia.

Itu satu citer.
Satu lagi, pagi ni. Bkk emel je napak emel takde subject.
Mujo aku tak delete. Sbb takde subject pehtu pengirim mcm aku tak kenal.
Tp aku bkk. Baca.

Eh. Mujur baca. Ada 'sesuatu'.
Yg buat aku terharu juga. Dia ni kawan di alam blog je. Tak penah kenal rapat apatah lagi berjumpa kan.
Katanya dia gi dgr ceramah Dato Fadzilah Kamsah. Antara yg di emel.

well, saya baru balik dari kursus pengurusan stress. penceramah dato' fadzillah kamsah (DFK). ada satu perkara yg dia sebut buat saya teringatkan awak. really i did! 

Paling aku terharu dgn word 'saya teringatkan awak'.
Sebak terus rasa hati ni. Ada juga insan berhati mulia, yg takde apa-apa ikatan persaudaraan, yg tak pernah menggelarkan diri 'aku kawan kau' tetiba teringatkan kita. Dan cuba nak bantu kita.

Aku mmg terharu. Kepada 'kawan' itu, terima kasih banyak2 diucapkan atas ingatan dan sedikit bantuan yang diberikan. Insyaallah akan disharekan bersama di sini 'bantuan' dia tu.

Cuma, apa aku nak sampaikan kat sini, di saat kita rasa disakiti, masih ada insan ikhlas yang menyokong kita.  Mereka sentiasa ada dan kerana mereka lah sebenarnya, kita masih kuat untuk menghadapi cabaran ni.



p/s : Ada yg respond kalo kita wat TTC'ians Gathering tu. Seronok kan kalo bebtul jadi. Jumpa kawan baru, share experience. Tukar tukar citer.
Mungkin kita bleh plan dari skang utk gather dlm bln Okt (sbb lps raya - wiken sure sebok ngan open house kan??). Mungkin kita leh create FB grup dan kita plan kat situ nati.

4 comments:

eimma's said...

kekdaaaaaa...xsabar sangat nak tunggu group ttc nii...cepat2 tau create..kompem kami join punya...

AniE said...

Excited lak ngan Fb Group tu..
tak sabar ni nk join...
tapi..sape yg nak buat ekk?
hehe...

fathy amany said...

suka2 gath nie..
bole share byk info
kakeda jadi la president nye
hehheheh...

PUANSTOBERI said...

eimma's :

Hik hik...segan nak create. Ada ke yg join?? hihi :P

Anie :

Sapa rajin leh wat..tp ramai tak yg nak join nih??

FathyAmany :
Alamak...tak perlu la presiden presiden kot. Hik hik. Kekda pun baru lagi TTC ni. tp kita sesama la share experience kan :)