Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, July 14, 2011

TTC Term : Triphasic Pattern

Kerana TTC ni byk juga term2 medical berkaitan yg aku da explore. Mebi ini hikmahnya.
Kali ni aku belajar menda baru lagi.
Baru aku tau, BBT chart sgt berguna pada TTC'ians ni.
Bukan je utk tau bila masa ovulasi tp petanda2 awal pregnant.
Aku mmg culas buat BBT ni. Diakui.
Sbbnya aku tick bila tanda nak ovulasi je. Lps tu aku malas dah.
Tp bila baca2 ni, rasa ruginya la plak tak tick sebulan penuh.

Salah satu petanda yg kita leh kesan samada pregnant atau tak adalah Triphasic Pattern pada BBT Chart kita. Walao tak la 100% accurate, at least, kalo kita amik tetiap bln, kita akan tau perihal badan kita sendiri.

So, meh kita share sesama apa menatang Triphasic Pattern ni.

Triphasic Body Basal Temperature Chart as a Sign of Early Pregnancy

What Is a Triphasic BBT Chart?

Every BBT chart that indicates ovulation shows a biphasic pattern. Biphasic, when it comes to BBT charting, just means that there is a clear, sustained upward temperature shift at the time of ovulation, making a clear distinction between the temperatures that came before ovulation, and the temperatures that came after ovulation. For more information on the basics of BBT charting, read this step-by-step piece on how to chart your body basal temperature and how to detect ovulation with a BBT chart.

With a triphasic BBT chart pattern, there is a third, sustained upward shift in temperature, usually occurring around 9 days post-ovulation.

Since progesterone is the hormone that causes the upward shift in temperature at ovulation, the theory is that increased progesterone from pregnancy might cause another upward shift in

The Bottom Line

Having a triphasic pattern on your BBT chart does not guarantee that you’re pregnant, but it does seem to be a good sign. However, it’s important to remember that some women show triphasic charts and are not pregnant. I have a friend whose BBT chart shows a triphasic pattern quite often, and she has not gotten pregnant.

It’s also important to remember that the greater majority of BBT charts do not show a triphasic pattern. So if you don’t see this third temperature shift on your BBT chart, you shouldn’t take that as a sign that you’re not pregnant.

kredit : http://infertility.about.com/od/tryingtoconceive101/qt/triphasic_chart.htm

Kredit : Here

Jadi marilah kita sama-sama bangun pepagi buta dan terus tick suhu kita. Huhu.

4 comments:

AniE said...

seblum ni selamba je,
nampaknya kena wat serius gak ni..
ade kebaikannya..hehe=)

mahujadiibu said...

camana nak check bbt ni kak?

PUANSTOBERI said...

ANIE :

Tu la pasal. Akak pun sama tau. Lps ni nak gigih la buat bbetul.

JULIE :

Bleh dload kat internet. tp yg online punya pun ada.
Tp kena beli temometer BBT dulu baru leh buat. :)

fathy amany said...

ermmm..
xpnh tau pasal bbt ni sume..
huhuhu cmne ek nk tau in detail