Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, July 8, 2011

Tak Private

Assalamualaikum.
Hurm.
Aku mmg takde niat nak private kan blog ni.
Sbb aku rasa kalo aku private, ruang udara aku mcm 'tersekat'-tak bebas.
Cuma smlm, ada gangguan perasaan sket. Sebelum aku melahar tak tentu pasal dgn lebih teruk dan ada yg terasa dilahar, maka 'silence is better'.
Okeh. Lupakan pasal tu.

Aku sebenarnya nak try private kan lama.
Tp tak smpai 48jam aku da open kan balik.
Ada yg tak perasan  pun kot aku private kan.
Tp ada gak yg emel, gitau nak masuk tak bleh. Maceh ye my dear friend, yg salu jenguk sini, yg salu amik berat. We're friends rite?? Sayang korang ketat-ketat.

Ekceli, masa aku announce kat FB ada 2,3 org mintak diinvite juga. Tp buat masa ni aku blum nak gunakan 'open to invite reader only' tu.
Kalo aku nak open, mmg aku open trus. Susah kan nak invite2.

Tp sekiranya, sekiranya lah. Bukan pasti tau. Sekiranya aku tetiba rasa gatai nak guna invitation reader tu, awal2 aku nak mintak maaf, bukan seme dpt privilege utk di invite dlm blog ni. Bukan lah aku nak poyo nak kata 'eleh, mcm bes bebeno la blog dia ni, ada privilege la hapa la nak baca, pegi la mamp..' katanya gitu kan.
Bkn begitu. Kalo aku guna invitation mmg tak seme org akan diinvite. Yg pasti di inivite adalah yg senasib dengan aku, yg memang selalu 'bertegur sapa - samada di FB atau di blog' dan yang bkn seopis dgn aku. Itu saja terma dan syarat utk mendapat privilege. Takyah tanya kenapa, sbb seme org buat sesuatu dgn motif. That's all.

Blog ini mmg sepenuhnya mengenai kisah suka duka, perjalanan hidup aku dalam mengharungi apa yg dinamakan Trying To Conceive. Tidak sepenuhnya kisah aku mendapat treatment utk conceive. Dan tidak semestinya kisah emosi saja. Tp, terkadang, akan ada entry aku berbaur emosi, terutama bila berhadapan dgn org yg tak tahu Qada dan Qadar Allah (spti entry smlm) dan slps ni, aku akan disable kan komen pada entry tu atau aku guna password protected entry (entry smlm tu aku tak sempat nak pikir buat password sbb aku geram sgt). Dan privilege utk password sama seperti yg kat atas tu. Katakan ko tak penah nak komen kat blog ni, SR la kan, tetiba mintak password, mmg susah sket la kot aku nak bagi, sbb aku takut korang salah erti dan masih belum faham 'emosi' aku. Sbb mana yg mmg kenal dari blog utama, tau aku cemana.

Entah lah. Tetiba ter bebel plak. Sori lah yer kalo mcm gud gud je plak kan. Tp tak kesah la. Terpulang. Nak baca, silakan. Nak follow silakan, dan  nak unfollow pun silakan.  Memasing ada motif dan memasing ada sebab tersendiri.

Jadi, aku sayang seme sahabat2 TTC aku. Bila aku tutup (private) kan blog ni, aku rasa jauhhh dgn korang.  Korang je sahabat yg memahami aku, yg sentiasa ada. Esp yg mmg aku da add dlm FB. Lagi semakin dkt. Moga satu hari nati aku dapat jumpa korang dan dapat peluk korang 'ketat-ketat'.

Wassalam.

Love,
Kekda
*why must Kekda? - mostly my TTC's friends are younger than me. Tapi kalo yg older than me pun, I don't mind if u want to call me Kekda.  

Untuk seme kengkawan TTC - sekuntum bunga kuning yg penuh erti :)


Yellow Roses indicate joy, gladness, friendship and "I Care" 
 
The bright, sunny color of yellow roses evokes a feeling of warmth and happiness. 
The warm feelings associated with the yellow rose are 
often akin to those shared with a true friend
As such, the yellow rose is an ideal symbol 
for joy and friendship.

24 comments:

Nurhusna Azidan said...

thanks for da roses...
kita sentiasa mendoakan sesama kita..
moga Allah beri kekuatan yang tinggi pada kita..dan menikmati berita gembira nanti..

Me&Shawls Shop said...

i perasan smlm u privatekan blog u..br nak jenguk..sedih tetiba xdpt masuk..jgn la privatekan blog ye cik stoberi..

bile i dtg blog u..rs hepi sket.. tak tau kenapa..

regards,
org kecil

Nana Aris said...

patut la semalam nana nak masuk blog kak reen pvate..tp mase tu pk kak reen nak 'kemas' blog..btol tu kak, mmg ssh org lain nak phm perasaan org TTC ni..diorg buat mcm kte ni saje2 suke je tak beranak..

insyaAllah tak lame lagi datang la rezeki kite -never stop hoping n praying-

eimma's said...

ala..nak tukar la panggil kekda..:)

Bouncing and Cherubic said...

Salam Kekda, saya pun ingat akak nak renovate blog..apa2pun, you can count on us yang senasib..

Kekda jangan risau, orang yang dapat anak cepat tu bukan tentu anak dia akan jadi baik atau jadi orang berguna, kadang-kadang kita yang tunggu lama ni sebab Allah nak bagi anak yang terbaik untuk kita..kita tunggu je la 20 tahun akan datang..entah-entah dia mengadu anak dia (yang kononnya macam dia sorang je ada tu) tak kenang budi dia..Bukan mendoakan yang buruk / meng'api'kan Kekda, tapi itulah, orang yang baru ada anak 1 atau 2 ni memang excited lebih macam dia sorang je ada anak lepas tu pandang orang lain yang tak beranak macam kita ni buat dosa besar sampai Tuhan tak bagi anak..Tapi mereka tak tahu kuasa Allah..

mahujadiibu said...

kekda kak reen..patutla nak membaca tak boleh..huhu..kalau akak nak private jgn lupa invite..:)

Ayien Azreen said...

dear... gundah gulana rasa hati bile tak dapat masuk blog u tau... ade 2 geng TTC yg i tak leh masuk blog... so rasa down sangat... nape aku tak leh masuk ni... sedey... huhuhu

~ JD said...

paham perasaan tuh. kita berada di tempat yg sama. byk lg yg kita akan hadapi. kene kuat k!

*peluk kuat2*

pnsusu said...

kekda......
hug ketat2....
thankz mawar kuning tue.....
hu hu hu........
moga kita semua tabah ya...
insyaallah ada hikmah disebalik dugaan ini.....

moga segala urusan kita dipermudahkan..
amin

aDieyZa said...

thanks for the rose..

teruskan blogging.. lupakan apa org lain nak kata.. lagipun zana tau akk kuat utk teruskan semua ni.. sama2 kita doakan agar dipermudahkan segala urusan kita..

syg akk ketat2!!

C.I.N.T.A said...

patut la jumaat tuh nak bace entri akak x bole... rase terhiba sekejap

PUANSTOBERI said...

NURHUSNA AZIDAN :

Welkam yunk :)
Ye lah, semoga kita seme terus kuat dan bersemangat :)

PUANSTOBERI said...

M&SS :

Mmg takde niat pun nak pvte, tp terkadang, kita ada ter kecil hati pula. Tu yg payah tu.
Maceh yer sudi datang blog ni.
Semangat ini pun menumpang semangat kengkawan lain :)

Hugs...

PUANSTOBERI said...

NANA ARIS :

Sobsss.... ini lah 'anugerah' terindah sebenarnya Allah nak duga kita kan?
Moga kita terus kuat :)

Hugs*

PUANSTOBERI said...

EIMMA :

Boleh je yunk. Seme derang ni panggil Kekda je :)

PUANSTOBERI said...

BnC :

Sobss.. terharu.. sbb tu Kekda sker lepak sini lagi dr blog lagi satu. Sbb sini ada kengkawan yg memahami. Tak sunyi rasanya.

*hugs*

PUANSTOBERI said...

JULIE :

Yeps...sure.. kekda kan da 'kenal' Julie :)

PUANSTOBERI said...

AYIEN :

Owh. sori Yien kerana membuatkan mu gundah gulana. Eceh! Hik hik.

Tkpe.. I tak blog lah. DUn wori. :D

PUANSTOBERI said...

eh. apsal aku tulis I tak blog lah.
Mengong da pala hotak aku ni.
Nak tulis
I tak private
benarnya. Tehehehe :P

PUANSTOBERI said...

JD :

Insyaallah..kita akan terus kuat :)

*hugs*

PUANSTOBERI said...

PNSUSU :

Welkam yunk. Kalo dpt jumpa bebtul, nati Kekda leh bagi yg betul punya. Huhu.

Insyaallah..kita akan kuat :)

PUANSTOBERI said...

ZANA :

Welkam :)

Insyaallah..kita akan kuat kan? sbb kita istimewa kan??

PUANSTOBERI said...

CINTA :

Huhu. Kejap je leh tahan. Pehtu tak tahan CINTA, bkk gak :D

eKa said...

huhuhuuh....hugggggggg ketat2... tul la kekda...tak best la private2 ni...tayah la private ae...

neway tq for bunga kuning tu....cantik.mentang2 la org baru blk dari kebun stoberi ekkkk....