Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Sunday, April 17, 2011

HSG : Appoinment

15-4-2011

A day after my 1st step at LPPKN.
Call KPJ Tawakal 4 HSG appointment.
Rasa seram sejuk masa nak call. Mula igt nak amik ari Sabtu, tp da full.
So, amik ari Jumaat. Mula nurse tu kata buat la pagi. Sbb kosong.
Tp aku request petang. Sbb aku namo la cuti lagi.
Masuk lewat?? Tak mo lah. Jumaat lagi pun kan.
Buat petang takpe, sbb nxt week ptg pun ada senam seni.
Jadi tak kerja sgt.

Baca feedback org rasa ngilu plak.
Tp bila ckp (chat on FB actually) ngan sorang akak ni, aku rasa lega sket.
Katanya :
xpe,
ida, nnt msa buat hsg tu kene dlm keadaan tenang
rasa dia sama mcm bila kita 'bersama'. klau kita tenag x sakit sgt
tp kalu kita stress mmg sakit


Itu la kata2 yg membuat aku sedikit bersemangat.
Jgn kata dia tatau, sbb dia pun da 7 thn berusaha utk dpt anak.
Memacam dia buat. IUI je 3 kali dah. Tp nasib masih tak menyebelahi dia.
CUmanya skang ni baru dia pregnant. 6 bln dah. Bukan dgn perubatan moden, tp dgn izin Allah SWT.

Tp mudah ke kita nak tenang. Entah. Retu pun masa kena cucuk duk baca
Imej : Google

Doa ni mmg aku amalkan. Tiap masa kalo rasa dlm kesusahan, baca, Insyaallah, dipermudahkan. Aku salu baca kalo bos besar kat atas tu panggil secara tetiba. Ye lah..kang kena marah kang naya je. Hihi.

Jadi utk HSG appmt aku next friday.
Sediakan la duit lagi.
Hurmm...napaknya nak natural TTC tak buleh la kut this month sbb tak bleh bersama sebelum buat HSG tu. Jadi kalo masa tu 'telur' kuar, agak kerugian, tp tak kesah la. Sbb selama ni pun dia tak bertemu ngan rakan dia yg satu lagi tu kan. Sapa suh... haa...skang ko jumpa rakan lain plak yer.. Eh...?? tehehhehe.

Utk persediaan HSG, aku google je. Memacam ada. Tp yg ini agak bagus sket penerangannya.
All About HSG (Hysterosalpingogram)

5 comments:

Butik Noraz said...

good luck kak!

PUANSTOBERI said...

eimma :
Thanks yunk :D

su su said...

reen...gambatte reen

AkUiStInI3 said...

kak ieda - good luck kak...jangan bimbang,,doa sy sntiasa bersama akak..jgn takut2 eh...

makhfudzah said...

teruskan usaha...do'a bebanyakk ekk.. :)