Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, April 27, 2011

Mana Aku Tau Bila

Mesti ramai dah baca pujangga Hamka di blog beliau ini kan - http://keretamayat.blogspot.com/
Janganlah menyangka suami isteri yang tiada anak itu banyak duit
kerana rawatan kesuburan itu mahal harganya.

-Hamka Keretamayat
Dan skang, meh aku lak nak ber pujangga.
Jawapan utk yang bertanya " bila kah nak mengandung/ada anak"
adalah sama seperti kau bertanya kepada diri kau
''bila kah aku akan mati?"
Jawapannya mmg sama, tiada lebih tiada ter kurang
-Pnstoberi

Oke. Tu je aku nak ckp. Kalo nak tau kenapa aku tetiba berpujangga, bleh semak status terkini aku di FB yg di update pada jam 5.34ptg tadi.

Sekian.

p/s: ada ke yg sudi nak jadi friend di FB? Kalo sudi emel  pada saya nama FB, dan saya akan add.  Sbb saya da private kan function utk di add as friend. Unless org tu friend dgn friend saya (Ai, igt tak betapa susahnya kita nak jadi 'friend' ari tu. hihihii)

7 comments:

Nana Aris said...

salam knal pn stoberi..nana pon sekapal ngn pn stoberi.. bln depan da 2 tahun kawen..still blom ade rezeki..geram kan asyik nak jwb soalan yg tade jawapan tu ;p

Bouncing and Cherubic said...

bila orang tanya soalan tu memang tak tahu nak jawab apa, jawab 'belum ada rezeki' atau 'entahlah' sambil tersenyum.tapi bila ada soalan lain yang mengikuti soalan tadi memang rasa sakit hati

papaYA said...

Betul mahal..
Rawatan 1st cycle pun dah RM1K.. Bagi yang boleh claim, alhamdulillah la (tapi masih menggigil juga la nak mendahulukan duit kita ;) bagi yang tidak.. Nak tunggu buat kat govt hospital, lama pulak tunggu Q.

p/s: find me, yaya suraya yang sepet, senyum tak nampak mata :D

su su said...

orang yang bertanya tu kalau kena kat dia agaknya mcm mana la kan....

Su S'ada (Su Su)..meh kita FB

honeylily said...

hahaha...teringat dulu pernah jawab kat makcik2 kepoh kat opis ni, "Nak tau sangat nape saya tak mengandung lagi, nak tau bile saya nak ada anak...hah...pegi tanya yang kat atas tu...ader berani tanya?"
terus sejak tu takde sape berani cakap hal ni kat saya lagi...

PUANSTOBERI said...

Nana Aris :
Hai Nana..salam kenal..tenkiu dtg jengok sini (✿◠‿◠)
yelah..derang ni tak pepaham.. sekeh kang. haaa.. :P

B n C :
Kalo kita tau bila nak dpt sng la nak gitau. ni kita pun tatau. eii.. sekeh kang..!

Yaya :
Tu la pasal. Akak ni entah dpt ke tak claim nati. if not.. guna je la duit sendiri (╥﹏╥)

su su :
Tkpe..karma tu karma..tak kena kat dia mebi kene kat adik dia, adik dia, dan sedara mara dia.

honey :
itu tak pe la..kat sini tak makan saman nyer org. sok2 dia tnya lagi dan lagi dan lagi. mau je ckp 'lempang nak?"٩(×̯×)۶

♥ Ambia Aziz-Suhaimi ♥ said...

Yer pn stoberi...add me di ambia82@yahoo.com...Ambia...heheh..Salam kenal