Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, April 13, 2011

Stain Itu Bukan Stain Lagi

So kawan2 tersayang... terima kasih atas ucapan dan sokongan.
Korang mmg bes!
Tp rakan ku nan satu itu lagi la bes.
Sbb akhirnya beliau berkunjung juga tanpa segan silu.
Itu lah aku da kata, kalo aku mula seyes utk TTC, otak aku ni mesti tune 'peknen kah..peknen kah'. Itu la sbb aku menyampah tu. Baik aku buat biasa2 je.
Tp seyes, tak pernah lagi aku bleeding sikit2 tu sblm period. Mana la aku tak mula menggagau bukan bukan. Hahaha.

Smlm pas opis berdesup ke JJ AU2. Lps beli barang suma masuk Watson. Trus carik la UPT kit tu. Tp Watson tak bes. Tk byk pilihan. Aku masuk Guardian plak sebelah dia je. Hihi. Motip nak carik yg byk pilihan?. Sama je fungsinya kan. Tp kat Guardian byk jugak. Bes. Ada yg murah, ada yg sederhana, ada yg mahal. So, aku amik yg sederhana. Yg seploh inggit. Hihi.

Then tunjuk kat asben. Sbb masa tu dia tggu kat luar je. Katanya 'moga2 pregnant lah'. Aku senyum je. Sbb walo dia tak tunjuk sgt yg dia pun nak anak, tp aku tau dia pun berharap sama. Oh. Tetiba mcm sebak. Huhu. Then aku tnya 'kalo betul, awak nak nazar apa. Belanja pulut kuning?'.
'hurm..kita blanja la derang pulut kuning, suh mak saya buat' kata my dear.

Oh. Tp smpai umah aku check da takde stain. Aku tau itu adalah sahabat baik ku.
Takde la aku kecewa sgt pun sbb aku rasa da mcm takde cuma saja menda tu berdolak dalik je ngan aku kan. Aku je poyo lebih padahal bkn lewat smpai sebulan. Haha. Sila jgn tiru kepoyoan saya ini yew. Bahaya. Hahahah.

Lagipun aku perlukan kehadiran dia jugak utk aku buat appmt ngan LPPKN kan.

So, takpe, mari kita usaha lagi utk bln ni. Apa lagi, cepat la buat BBT chart utk bln ni. Yeay!.


Simpan dulu la stick ni. Napak yg dia tulis 5 tu.
Katanya buleh detect 5 ari sebelum kita dijangka period. Kira mcm leh detect awal lah. Hihi. Tkpe, kita simpan dulu yer. Nati 1 sweet day kita guna yer :D

Dan yey! leh call LPPKN jap gi. Tak usah pening nak ckp bila 1st day period. Cakap je ari ni. Dah, tak perlu pening2. Kita yg buat dia. Apa yg penting... kita enjoiceeee.... 

18 comments:

eimma's said...

hehe..Alhamdulillah..datang jugak yea...anyway caiyok2 utk PLKN...eh...LPPKN :p

PuaN su SU said...

usaha....usaha...gambatte

Fika Ashikin said...

waa..dh kua cik P ker??tak sempat la nak meng upt tuuu

sufiza said...

sy pon pernah kena mcm ni heheee

AkUiStInI3 said...

kak ieda..3 hari yg lalu sy pun ada stain, alih2 hari ni dah period betul2..penat je berharap anything miracle masa buat ultrasound smlm (12.4)..tp x pe..sbr yer..sesungguhnya Allah itu menyayangi hamba yang diujiNYA..Alhamdulillah..

E K A said...

takpe kekda.usaha lg bulan dpn...cyaiyok cyaiyok

Irtiyah said...

Salam

saya faham perasaan tu.. mengharap sebenarnya.. tapi nak wat camne.. mujurlah tak terlalu mengharap.. kalau tak hujan air mata la.. macam saya dulu.. sekarang dah kurang sikit. :) hug~

cikbedahlaser said...

mine kan... dh 8 ari x mo stop..dh la dtg awal seminggu. x suke taw... klu 2 mgu x stop gak..kite nkg jmp dokter.. :(
ari selasa aritu kite wat cekup dgn pakar sakit puan.. tp tuan x cek kali.. puan je

Che Sue said...

takpe..aku pun poyo gak dulu..tapi aku lagi aa dia main chak2 sampai seminggu, bikin dedau je! last2 bila aku wat tester tu, esok dia muncul! cisss bikin rugi wa punyer tester jee..

PUANSTOBERI said...

eimma :
Mmg patutnya due dia skang ni. Akak ekau ni je yg ter poyo lebih.. ya hampunn... tehehehhe

PUANSTOBERI said...

PSS :
Yeppss... harussss

PUANSTOBERI said...

Fika :
Simpan dulu wat stok. hihi

PUANSTOBERI said...

Sufiza :
Tehehehe.. ini namanya dimainkan perasaan sendiri. tehehehe

PUANSTOBERI said...

AkUiStInI3 :
Tkpe..tkpe... tu tanda2 awal la tu, nati bebtul la boleh peknen..so, usaha lagi.. ceaa..mcm cikgu dah ghopanya. hahah

PUANSTOBERI said...

Eka :
Yepssss :D

PUANSTOBERI said...

Irtiyah :
Salam.. hehehe. mmg la berharap ada keajaiban, tp keajaiban dgn ke poyo an,ini lah jadinya. teheheh. bkn da lewat peyed, tp gatai nak terasa rasa. hahaha.

PUANSTOBERI said...

CBL :
Eh..cam kenal je. tehehehe.. welkam..welkam.. hihi.

Urmm...nati gi la check. takut gak sbb lama sgt tu. Apa pun kita berdoa ye yunk :)

PUANSTOBERI said...

CS :
Tu tak poyo sgt la..lewat seminggu. aku ni blum apa2 tak termelatah. hahaha..

aduii..penat oh kena main ngan perasaan sendiri. huhu