Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Saturday, April 30, 2011

Masin Mulut

Seme org sibuk bercuti.
Aku je ha yg sebuk nk buat entry.
Walhal tgh melepak dlm bilik hotel ni.
Usung lappy?? Usungg... mak tkde BB nokss.. kena la usung lappy. Tehehe.

Ok, waktu cuti ni tetiba tinggg... dpt idea nak buat entry berkisarkan kisah masinnya mulut.
(Er. Mulut ke yg masin, ke lidah?. Haha)
Salu kita dgr org cakap camni "ha..masin mulut aku ni mmg menjadi apa aku ckp ni"
So, apa yg masinnya dan apa kaitan nye dgn isu TTC?

Cemni. Ada satu hari tu. Aku ckp2 ngan salah seorang panel lawyer opis.
Bukan la aku nak kata aku gud2 sbb bercakap dgn lawyer.
Aku nak share kan bahawa walo pun org gol profesional pun still percaya perihal masin mulut ni.
Aku ckp la pasal kut nak bersalin nati, aku nak pi kat Pusat Perubatan yg dkt ngan umah aku.
Aku kata leh jalan kaki jer.

Then dia kata
Eh... jgn ckp camtu, nati kang kalo nak bersalin, tak boleh plak sbb da ckp camni.
Katanya lagi, clerk dia retu tak dpt bersalin selagi asben dia tak smpai spital sbb dia penah ckp dia nak bersalin kalo asben dia ada je. 

So, cena? Ada kaitan. Percaya?

Entah. Aku pun tetiba risau. Buatnya esok aku da pindah rumah, jenuh aku nak jalan kaki. If tak jalan kaki tak bleh beranak. Cena. Haha. Tp aku takde terdetik pun kat ati. Tu just cakap2 biasa je. Furthermore, aku tak mengandung pun. Tk masin la kut kan.

Tp kalo kat Tanah Suci sana, ha, tpt tu mmg tak buleh kuarkan kata2 camtu. My mom masa kiterang pegi haji dulu, dia da ckp dia tak lalu makan. Skali bebtul tak lalu makan oh. 

Tp kat sini, mustajab jugak eh kata-kata?. Oh.

Dan kerana itu gak aku terpikir balik. Ada ke aku ckp menda2 yg membuat kan aku lambat dpt anak. Contoh :
"Lps kawen nati aku nak jalan2/gi bercuti puas2 sebelum dpt anak"
Kut aku tak puas lagi kut nak berjalan2, maka aku tak dpt la anak.
Hurm. Jap nak pikir. Thinking. Thinking. Thinking.
Hurmm....

6 comments:

AiTotYati said...

salam kekda,

tu lah. Ai pun sebenarnya dok thinking thinking jugak. kot2 zaman dulu2 pernah cakap dgn kwn2 sambil berseloroh ke.


tapi kekda, semua ni kerja Tuhan, kan?


(^_^)

papaYA said...

Pernah terfikir, sebab dulu Yaya pernah terlintas dalam hati, best dapat anak lepas masuk rumah sendiri. Maka, adakah ia tunggu saya masuk rumah baru dulu??

Nana Aris said...

pernah jugak terpikir..nak abes master dulu baru ade baby..sekali master dah abes pon tak lekat lekat lagi..tulah agaknye omputih pon penah ckp be careful what u wish for..hmm tp sme tu rezeki kan..mungkin ade hikmah tunggu sme stabil baru dapat kot <--- ayat pujuk hati sendiri..hehe

~S~ said...

erm, dlu sblm kawen mmg kate, at least sethn lepas kawen br bole ade anak. hah amik! da sethn setengah pun tak lekat2. padan muke

cikbedahlaser said...

sama la.. taku tpernah ckp sesuatu la. tu yg x beranak lg tu. ade kot.. haih..

PUANSTOBERI said...

Ai :
Ha..itu yg akak sematkan, sbb ada je member akak lps kawen dia kata taknak anak la, leceh la, skali bunting pelamin ko. Acena??

Yaya :
Emm..seme tu kebetulan Yaya. Jgn dok pikir sgt

Nana :
Tak tau nak kata la kan Nana. TP cam akak komen utk Ai tu la, kadang ada je yg ckp taknak anak, dpt gak cepat. :)

~S~ :
KOmen mu ini buat rasa nak tergelak pun ada.
Tp tu lah, takde kaitan kot dgn kata2 ni. Seme Allah da tentu kan, kan?

CBL :
Kalo ada pun, harap telah diampunkan.. tp tu lah.. seme tu keja Allah kan :)