Blogger Backgrounds

Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

My Dear

Daisypath Happy Birthday tickers

MY RIZQ ISKANDAR

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, April 5, 2011

TTC : Pemakanan - Fast Food

Satu perkara yg aku mmg tak boleh elak dlm ber TTC adalah mengelakkan utk makan fast food.
Sgt sgt tak boleh elak.
Dipetik dari sini - babyhopes

Drop the fast food. This doesn’t mean that you can’t hit the drive-thru when you’re trying to conceive. It does mean you need to avoid those typical fast food items that are full of saturated fats, cholesterol and more. If you must hit a fast food joint, go for a grilled chicken salad and go sparingly on the salad dressing. This will be an especially beneficial habit over the long term.
Aku pun banyak da baca yg fast food mmg no no no if kita nak TTC. But how ah? Last week rasanya twice aku makan mendalah fast food ni.

Tak boleh tahan lah kalo duk di bandar Metropolitan yg mmg terdedah dgn benda2 camni. Dah la ada yg 24jam. Menda2 tu suma seolah2 di depan mato den yo ni ha. Takdo dopan mato pun takpo, kol kan yo..dtg lah dia kek mano yg disuruh hanta... aiyarkkk....

Ni pun da terasa rasa nak makan kehepci. Aduhai. Yg ni mmg aku ssh la nak pantang. Adeh... tkpe, aku mesti cuba. cuba. dan cuba.
Kredit : Google

Berapa lama la boleh tahan yer.
Kredit : Edit sendiri

Anak, lihatlah pengorbanan yg ibu lakukan utk mendapatkan mu. (ceaaa...... mcm berkorban nak ke medan perang je. Miahahahahhaha.)

Kredit : Here

Bila tgk wajah secomel ini, mmg boleh kut. (kut la... tehehehehh)

9 comments:

eimma's said...

saya suka makan fast food tapi sejak kawen ngan hubby..dia mmg tak bagi makan fastfood..tambah2 Mc D..lamaaaa sangat tak makan..satu sebab boikot product israel sama..satu sebab tak elok..tapi kehepsi ni dokek jo ngan umoh den...den poie makan sonyap2 kadang2...hahaha..

su su said...

kadang2 ngelatttt....ni kena betoi2 disiplin nieee

E K A said...

adeh....bedebush tang batang idung...eka pun tak leh nak skip makanan ni...walopun bekalan mekdi mengambil masa 2jam dari umah eka...sanggup meredah hutan belantara tuk dptkan mekdi taw...huduh pangai

PUANSTOBERI said...

eimma's :
bagus oh asben awak. Asben kita ni pantang ajak je..dia pun melaju je. teheheheh.

su su :
Tak tahan kadang tu su... tik tik meleleh air liur.. ceaa...poyos.

Eka :
Tehehe. kalo EKa 2 jam, akak ni lagi tk smpai doploh menet. adehh.. cena ni Eka. How?? how??

cikCha said...

haar bkan ke aku pnah bgtau dulu suruh 'puasa' fastfood dlm sebln dua tgk camner...huhuhu

PUANSTOBERI said...

cikcha :
Hoho..dpt gak ko jejak smpai ke sini yer. tehehehehe :D

papaYA said...

Aku takde la makan fastfood sangat, tapi tak boleh tahan la dengan burger pasar malam yang sos melimpah2 tu..

Nama je budak nutrition, tapi habit makan.......huhu

Sebarang processed food adalah tidak elok untuk TTC, termasuklah nugget, chicken ball etc.. Makanlah makanan yang masak sendiri di rumah.. Sayur dan buah2an pun perlu basuh dan rendam lama2..

PUANSTOBERI said...

Papaya :
Makan sayur??? uhuks..uhuks...

Yummy Mummy said...

kak...carrot tu klu makan saja manis...

errr...tu sayo tak?ekekeke